Hlavní obsah

Prý si byl stoprocentně jistý. Tak proč nepískal hned? Teplický Vondrášek penaltový verdikt nechápal

Praha

„Jsme lidi. A lidi dělají chyby,“ tvářil se zachmuřeně teplický Tomáš Vondrášek, který ligovou ouverturu na Slavii rozhodl. Nebo spíš - jeho ruka ji měla rozhodnout. „To si myslel sudí také. Proto jsem za ním po utkání šel, abych slyšel jeho názor a dozvěděl se, proč penaltu pískal. Žádná ruka tam totiž nebyla, balón mě trefil do hlavy a nohy,“ sděloval po prohře 0:1 rozhodčímu Orlovi svůj pohled na inkriminovanou situaci, díky níž úřadující mistr bral tři body. Z nařízené penalty vstřelil Altintop jediný gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Halil Altintop ze Slavie proměňuje nařízenou penaltu.

Článek
Fotogalerie

Samo sebou, že Vondráškovi ležel verdikt sudího ještě dlouho v hlavě. Zvláště, když Orel nejprve vůbec nereagoval a nechal pokračovat ve hře.

„Ještě dobrých patnáct vteřin se hrálo. A my šli dokonce do brejku a teprve potom zapískal," snažil se od Orla dozvědět celou pravdu.

„Žádná nápověda pomezního, prý si to promítl znovu v hlavě a byl si stoprocentně jistý," prozrazoval Vondrášek odpověď rozhodčího.

„Proč tedy nepískal hned, když si byl stoprocentně jistý?" kladl si teplický fotbalista řečnickou otázku, na kterou ovšem odpověď nedostal.

„Pořád se volá po videu a pak přijde okamžik, který nás okrade o bodový zisk," musel se smířit s drsnou realitou.

Průvan v sestavě Teplicím nahrál

Severočeši měli v pražském Edenu k bodu opravdu blízko. Určitě i proto, že domácí kouč Jaroslav Šilhavý ve srovnání s pohárovou konfrontací s Borisovem udělal v sestavě pořádný průvan a postavil hned sedm hráčů, kteří v úterý nehráli.

„Se čtyřmi jsme počítali, ale tolik jsme jich opravdu nečekali," přiznával jeho teplický kolega Daniel Šmejkal. „Však se také na tabuli s napsanou slávistickou sestavou před zápasem hodně škrtalo," vypadlo s Vondráška.

„Na naši hru to vliv mít mohlo," nepopíral kouč sešívaných, že výkon jeho týmu byl hodně kostrbatý, neurovnaný a v závěru i nervózní.

„Přitom do zápasu jsme vstoupili výborně, soupeře jsme napadali a nenechali ho hrát, dali jsme rychle gól a měli i další šance," argumentoval Šilhavý, že úvod střetnutí nic podobného nevěštil.

„Jenže po dvaceti minutách jsme od naší hry ustoupili, ztráceli jsme míče a běhali bez balónu, takže síly ubývaly. Soupeř převzal iniciativu, ale využít toho nedovedl," evidentně se ulevilo Šilhavému, že experiment se sestavou nakonec přece jen přinesl výhru.

I lopotná výhra trenérovi napověděla

„Výsledkově jsme utkání zvládli, ale lehkost nám scházela, takže po herní stránce to tak slavné nebylo. S některými hráči jsem byl spokojen víc, s jinými méně, ale jmenovat nebudu," měla i lopotná výhra pro Šilhavého svou cenu a výpovědní hodnotu.

Před středečním druhým dílem kvalifikace o Ligu mistrů v Bělorusku docela určitě.

„Na odvetu jsme při skládání sestavy pochopitelně mysleli. Riziko zranění přece jen existovalo," zdůvodňoval slávistický trenér, proč se třeba Rotaň a Deli v nominaci na zápas vůbec neobjevili a Škoda, Hušbauer, Danny, Van Buren a spol. seděli jen mezi náhradníky.

„Trochu jsme s tím počítali, o to větší škoda, že nás jeden diskutabilní moment okradl o bod. Dvě neproměněné tutové šance i střely, které škrtaly o tyč také. Co nám pak bylo platné, že jsme byli Slavii důstojným soupeřem?" spekuloval ještě dlouho po zápase teplický Vondrášek.

Reklama

Související témata: