Hlavní obsah

Zbrojovka se herně zvedla. Chyběl tomu gól, posteskl si kouč Habanec

Oproti předchozím zápasům s Baníkem a ve Zlíně se herně výrazně zvedli, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Fotbalisté Brna si za bezbrankovou remízu s Bohemians 1905 připsali premiérový bodík v novém ročníku první ligy.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zklamaný Jakub Šural ze Zbrojovky po utkání s Bohemians.

Článek

„V naší hře došlo k posunu. Kluci bojovali a byli důrazní. Jenže to nepřineslo ten efekt, v který jsme věřili. Místo tří bodů máme pouze jeden, proto jsme zklamaní. Chyběl tomu gól," posteskl si kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec. Poděkoval fanouškům za neúnavné povzbuzování. „A taky za to, že se nedopustili žádného excesu. Po zápase s Baníkem máme podmíněně uzavřené hřiště a byla by velká škoda, kdybychom museli za dva týdny nastoupit proti Spartě před prázdným hledištěm," vzkázal.

Ani záložník Brna Miloš Kratochvíl nebyl s plichtou spokojený. „Zaplaťpánbůh, že jsme v prvním poločase přežili soupeřovu penaltu. Po pauze jsme ale měli převahu, mohlo nám tam něco padnout. Nepovedený vstup do ligy je pro nás frustrující, ale věřím, že se budeme postupně zlepšovat," přál si Kratochvíl, který v 63. minutě trefil dělovkou z velké dálky břevno. „Škoda, tam scházelo pár centimetrů," povzdechl si.

Střetnutí výrazně ovlivnil okamžik z jedenácté minuty, kdy po Kijanskasově faulu na Kabajeva zahrávali Pražané pokutový kop, avšak domácí brankář Melichárek Kuchtovu střelu vyrazil na roh. „Mohl jsem to kopnout určitě líp. Musím se klukům v kabině omluvit. Kdybychom 1:0 vedli, utkání by se zřejmě vyvíjelo jinak," kál se Jan Kuchta, který sice nebyl v týmu Bohemians určený na penalty jako první, ale patřil do okruhu možných exekutorů. „Kabajev byl faulovaný, a tak jsem to vzal na sebe. Na tréninku mi šly, věřil jsem si. Bohužel to nevyšlo," mrzelo Kuchtu.

Trenér Pražanů Martin Hašek se na něj trochu zlobil. „V lize ještě neskóroval, a tak asi cítil šanci dát konečně branku. V tu chvíli zřejmě myslel víc na sebe než na mužstvo. Já jsem si dokázal u penalty představit někoho jiného. Koho? To si nechám pro sebe," mlžil.

Při hodnocení rozdělil střetnutí na dvě fáze. „Do neproměněné penalty jsme byli lepší než Brňané, jimž se nepovedl vstup do sezóny a byli viditelně nervózní. Tím, že jsme nedali pokutový kop, jsme jim věnovali dárek. Zbrojovka si pak začala víc věřit. Ožila, měla mnohem víc ze hry a byla častěji u míče. Za plichtu musíme být tudíž rádi. S předvedeným výkonem ovšem spokojený vůbec nejsem, zahráli jsme mnohem hůř než před týdnem proti Karviné. Pokud chceme být v příštím kole vyrovnaným soupeřem Slavii, musíme se hodně zlepšit," uvědomoval si Hašek.

Reklama

Související témata: