Hlavní obsah

Dilema otce Haška. Uzeninou ani dortem kluka neuctí, leda tak lososem

Praha

Téměř přesně po roce se v lize zase trefil. Navíc poprvé od doby, kdy mužstvo trénuje jeho otec. Klokani pak právě díky gólu Martina Haška mladšího šťastně porazili Slovácko 1:0. „Doma jsme se bavili, že už bych nějaký gól pod jeho vedením měl dát. Žádnou prémii od něj ovšem nečekám. Pokud mě překvapí, budu rád,“ směje se jedenadvacetiletý fotbalista Bohemians 1905.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Martin Hašek z Bohemians (druhý zprava) se raduje se svými spoluhráči z gólu.

Článek
Fotogalerie

Jakmile v úvodním kole remizovali na Spartě, vešlo ve známost, že trenér mužstvo motivuje špekáčky. Klokani si je v případě dobrých výsledků mohou opékat v tréninkovém azylu v Uhříněvsi, kde jim správce areálu vybudoval patřičné ohniště.

Je tedy nasnadě, čím asi otec Hašek svého syna odmění...

„Že bych mu měl chystat nějakou odměnu? Poděkuju mu, to jo, doma se ke gólu ještě vrátím. Možná mu jeden individuální špekáček koupím a může si ho opéci v našem venkovním krbu," kření se Martin Hašek starší.

„Jenže Martin špekáčky a vůbec uzeniny moc nemusí. Ještě tak bílé bratvurstíčky," uvědomuje si otec. Tak že by dort? „Ani na sladké není... Leda tak naloženého marinovaného lososa, toho by ocenil," řeší nelehké dilema.

Skandovali Martin Hašek! Ale který...?

„Dort táta určitě nepřinese. Po zápase máme týmovou večeři. Až přijdu domů, tak se pobavíme o zápase. Maximálně přijde nějaká gratulace," očekává syn, který stále bydlí u rodičů.

Klokani porazili Slovácko s velkou dávkou štěstí. Snad i proto znělo Ďolíčkem na oslavu hrdiny skandování „Martin Hašek!".

„Jsme jeden tým, takže jsem šťastný za každé jméno, které fanoušci skandují. Ne všichni hráči ve formě mohou hrát, teď to zrovna vyšlo na Martina," líčí otec.

Skandování evidentně nevztahoval na sebe. „Vzhledem k tomu, že mě ještě diváci nikdy nevyvolávali a že zápas rozhodl Martin, bych byl hodně domýšlivý, ne? Musím udělat ještě spoustu bodů, abych si skandování fanoušků vysloužil," uculuje se Hašek starší.

Reklama

Související témata: