Hlavní obsah

Deset bodů za Plzní! Vytasí Sparta v kritické chvíli Rosického?

Praha

Slavia sice v Olomouci body ztratila, vedoucí Plzeň je ovšem po výhře dál stoprocentní. A Sparta ztrácí na lídra fotbalové ligy po sobotě již propastných deset bodů! V nedělním duelu 6. kola s Karvinou tedy Letenští potřebují už konečně zabrat. Tím spíš, že za týden nastoupí v Edenu k velkému derby... Utkání Sparta - Karviná se hraje od 18:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický vede míč.

Článek

Potřebují spasitele, jasná věc. Mohl by se jím stát Tomáš Rosický. Po dlouhém zranění začal začátkem sezóny naskakovat do ligových duelů, pak ho ovšem zastavila nemoc. Během reprezentační přestávky se vrátil do tréninku a nedělní duel ukáže, zda i do zápasů.

Sparta má každopádně poslední šanci udržet se v kontaktu s předními příčkami. Jinak ztratí sezónu hned na jejím začátku.

„Věřím, že po pauze vstoupíme do zápasů úplně jinak než do posledních. Karviná hraje poctivý fotbal a určitě se na nás připraví. My ale musíme změnit hlavy," zdůrazňuje v rozhovoru pro klubovou televizi asistent trenéra Radoslav Kováč.

Rušná pauza po direktu

Před pauzou jeho mdlý tým padl v Brně. „Něco takového už se nesmí stát. Dostali jsme tam direkt, který jsme nečekali. Velmi špatné, koušeme to ještě teď. Musíme se připravit jako Sparta a jít do zápasu na 300 procent," žádá Kováč.

Klidnou pauzu Sparta rozhodně neměla. Postrádala devět reprezentantů, navíc se před koncem přestupního termínu řešila v nabitém kádru budoucnost řady hráčů.

„Situace byla hodně nestabilní. Teď už víme, kdo zůstane a kdo ne. Vyjasnilo se, že Venca Kadlec nebo Frýďas pokračují. Teď už je jen na nás, abychom se koncentrovali a získali tři body. jsme přece doma," líčí obránce Costa.

Reklama

Související témata: