Hlavní obsah

Křetínský se omluvil za selhání Sparty. A opřel se do radikálů: Vás už na Letné nechceme

Praha

Fotbalová Sparta prochází dosti turbulentním obdobím. Když po bídném úvodu sezóny konečně zabrala herně i výsledkově, atmosféru zase zahustila část fanoušků na tribuně, kteří dokonce v neděli odmítli slavit gól navrátilce Tomáše Rosického proti Karviné (2:0). K situaci na hřišti i na tribunách se tak ozval sám majitel Daniel Křetínský, který jinak svými veřejnými komentáři hodně šetří.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kotelníci Sparty pojali utkání s Karvinou jako protest proti vedení klubu.

Článek

Než přešel ke kritice potížistů na letenských tribunách, vzal díl viny za mizerný start do sezóny na svá bedra.

„Absolutně rozumím nespokojenosti fanoušků s tím, že Sparta letos nebude hrát evropské poháry a že bodový zisk po prvních šesti kolech není podle našich představ. Věřte, že jedním z nejvíce zklamaných ze všech, jsem já. Na rozdíl od ostatních fanoušků však za dění v klubu nesu přímou odpovědnost, a proto se za neúspěšný start do sezóny také všem slušným fanouškům Sparty omlouvám," posypal si hlavu popelem na oficiálních klubových stránkách.

Nejste fanoušci Sparty

Pak ale přešel ke kritice do řad neurvalé části příznivců vlastního klubu: „Jakákoliv nespokojenost v žádném případě nemůže omluvit chování části radikálních fanoušků v nedělním utkání s Karvinou. Výroky, které posílají kohokoli ´do plynu´, nebo vykřikují na našeho trenéra těžké vulgární urážky, na Spartu nepatří," odsoudil výtržníky.

Ty Křetínský také vyzval, aby už na letenský stadión nechodili, protože je nepovažuje za fanoušky Sparty. „Současně chci upřímně poděkovat divákům, kteří se tomuto jednání části radikálních fanoušků postavili. Byl to důležitý krok, který může Spartě opravdu velmi pomoci," doplnil.

Závěrem majitel zdůraznil, že i přes četná zklamání v úvodu sezóny zůstává optimistou. Špatné výsledky podle jeho slov pramenily mimo jiné z velkého počtu změn v kádru, o jejichž správnosti je však přesvědčen, a také početné marodky.

„To vše vytvořilo tlak na zkoušení různých herních variant obnoveného týmu a zkomplikovalo hledání optimální sestavy. Právě to bylo podle mého názoru hlavní příčinnou našich problémů," dodal Křetínský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice