Hlavní obsah

Stramaccioni pod palbou. Stojíme před větší výzvou, než je derby, hájí se Ital

Praha

Letenští fanoušci mají jasno. A řada expertů s nimi. Českého kouče na jeho místě by po takových výsledcích už vedení fotbalové Sparty dávno odvolalo. Jenže garant nákladného projektu sázky na cizince Andrea Stramaccioni na lavičce zůstává. Přestože jeho tým prohrál derby na Slavii 0:2 a po pondělní dohrávce Plzně se Zlínem může na vedoucí Viktorii ztrácet již deset bodů po pouhých sedmi ligových kolech...

derby - Stramaccioni

 
Článek
Fotogalerie

Milan Škoda po derby se Spartou

Josef Hušbauer po derby se Spartou

Michal Kadlec po prohraném derby se Slavií

Porážka v derby je dalším malérem zoufalé sparťanské sezóny. Ještě dřív, než se pořádně rozběhla, ztrácí jeden z favoritů reálně naděje na titul.

Pozice každého jiného trenéra by byla za daného stavu neudržitelná. A jak se cítí italský kouč?

„Všichni jsou samozřejmě zklamaní z prohry, nikdo nechce prohrát takový zápas. Zažil jsem hodně derby, takže vím, že v případě výhry jsme nejlepší, v případě prohry jsme nejhorší," předesílá Andrea Stramaccioni.

„Procházíme si něčím, co je větší výzvou než pouze jeden zápas. Což ale neznamená, že nám není líto, že jsme prohráli, zvlášť kvůli fanouškům, které jsme zklamali," dodává trenér.

Sparta je po dalším krachu v tabulce pátá. Na druhou Slavii ztrácí čtyři body, na první Plzeň možná v případě pondělní výhry Západočechů i bodů deset.

Costa ztratil koncentraci a udělal tři hloupé fauly

Nešťastníkem derby se stal Costa. Fauloval před prvním gólem, v závěru byl po dvou žlutých kartách vyloučen.

„Hrál dobře, ale pak se výrazně projevilo, že mezi ním a Škodou na hřišti k něčemu došlo. Costa ztratil koncentraci a udělal tři hloupé fauly, po kterých padl gól a dvě žluté karty. Nechci ho hanit, ale závěrem svůj výkon pokazil," kaboní se Stramaccioni.

Costa se stáhl na stopera místo nemocného Hovorky. „Derby pro něj nebylo jednoduché. Měl původně hrát na levé straně obrany, což se ale nakonec muselo změnit. Může hrát stopera, ale není to jeho ideální pozice."

Spartu několikrát podržel výborný brankář Dúbravka. Nakonec však dvakrát kapituloval.

Málo agresivity, trest ze standardky

„Tým bojoval, ovšem mělo tam být zřejmě víc agresivity. Pak bychom nejspíš neinkasovali opět gól ze standardní situace, na které jsme se přitom soustředili. Zahustel po zápase potvrdil, že si dal vlastní gól," zoufá si Stramaccioni.

Jen na lavičce dlouho zůstali Lafata a Šural.

„Rozhodli jsme se nastoupit s rychlými ofenzivními hráči. Předpokládali jsme, že s nimi by mohli mít stopeři Slavie problémy. Postupně jsme pak chtěli nasadit klasické střelce. Myslím, že Bořil měl být za faul právě na Václava Kadlece vyloučen," zdůrazňuje Stramaccioni.

Jakou známkou hodnotíte dosavadní působení italského trenéra Stramaccioniho ve fotbalové Spartě?
1
18 %
2
1,2 %
3
3 %
4
6,3 %
5
71,5 %
Celkem hlasovalo 21743 čtenářů.

Reklama