Hlavní obsah

Sudí se omlouvá Slavii. Blažej přiznal chybu při neuznaném gólu v derby se Spartou

Slavia se cítí po derby se Spartou poškozena právem. Asistent rozhodčího Petr Blažej totiž přiznal, že v nedělním ligovém derby mezi fotbalisty Slavie a Sparty chyboval, když ve 29. minutě nedal sudímu Janu Jílkovi pokyn, aby uznal gól domácího Milana Škody. Ze svého postavení neviděl, že míč přešel brankovou čáru, než ho sparťanský obránce Costa vykopl z branky.

Milan Škoda po derby se Spartou

 
Článek

"Evidentně jsem hrubě chyboval, není se za co schovávat. Slavii se omlouvám," citoval Blažeje oficiální twitter komise rozhodčích FAČR. "V momentu, kdy míč přešel čáru, jsem měl situaci zakrytou tělem Costy. Neviděl jsem tedy, kde přesně míč je, a nemohl uznat branku," dodal.

Po kontroverzní situaci z derby se tak opět volá po tom, aby bylo co nejrychleji zavedeno užívání videa. To nyní prochází v Česku testovací fází a naostro do utkání by mělo být nasazeno v jarní části sezóny.

"Je zřejmé, že v těchto situacích by pomohlo video. Ale opakuju, že jsem udělal hrubou chybu především já a nechci se vymlouvat," vzal na sebe zodpovědnost Blažej.

Reklama

Související témata: