Hlavní obsah

Slavia i Sparta se po derby budou zodpovídat za fanoušky! Costa dostal očekávaný trest

Aktualizováno

Trest, který se očekával. Sparťan Costa dostal za vyloučení ve fotbalovém derby na Slavii stop na jedno soutěžní utkání, které si odseděl v pohárovém duelu ve Znojmě. Oba rivalové se pak budou před disciplinární komisí zodpovídat za chování svých fanoušků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie oslavují během derby světlicemi.

Článek

Slavia znovu ovládla Prahu, porazila Spartu 2:0. Nahrála jí samozřejmě i neukázněnost letenského obránce Costy, který přitom jako jeden z nejzkušenějších měl jít spoluhráčům příkladem.

„Hrál dobře, ale pak se výrazně projevilo, že mezi ním a Škodou na hřišti k něčemu došlo. Costa ztratil koncentraci a udělal tři hloupé fauly, po kterých padl gól a dvě žluté karty. Nechci ho hanit, ale závěrem svůj výkon pokazil a nepomohl nám," kritizoval trenér Andrea Stramaccioni.

Disciplinární komise Costu potrestala stopkou na jeden soutěžní zápas, stejně jako Jana Chramostu z Mladé Boleslavi a Petra Tlustého z Jihlavy. Všichni tři si své tresty již odpykali v utkáních MOL Cupu.

Disciplinárka si pak oba pražské rivaly podá za chování jejich příznivců. Slavii za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky, vhazování na hrací plochu). Spartu pak za nevhodné chování fanoušků (použití pyrotechniky, vhazování na hrací plochu, potyčka) a poškození zařízení stadiónu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články