Hlavní obsah

Ital je na Kadlece přísný. Po kritice je Venda zase za vlčáka

Aktualizováno

Všechno je relativní. Ještě před pár týdny se zdálo, že si Václav Kadlec už ve Spartě neškrtne. A najednou je po dvou gólech v utkání s Teplicemi (3:0) hrdinou týmu. „Jsem za Vendu hrozně rád, že se konečně trefil. A navíc dvakrát! Tak doufám, že se chytil a bude mu to tam padat už pořád,“ věří obránce Ondřej Zahustel, který Kadlecovi na oba góly přihrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dobrá práce! Trenér Sparty Andrea Stramaccioni a Václav Kadlec během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Dva góly v jednom zápase dal naposledy před rokem Interu Milán v Evropské lize. Když si dvojitý střelecký kousek proti Teplicím zopakoval, Letná zase po dlouhé době skandovala jeho jméno.

„Děkuju fanouškům za podporu. Asi vidí, že se snažím na maximum. Snad už se všechno otočí," doufá 25letý útočník, který se třeba vůbec nevešel do týmu při výjezdu do Brna. „Jsem rád, že jsem zůstal. Nikdy jsem ze Sparty nechtěl odejít. Teď přišla otočka o nějakých 150 stupňů. Musím ale mít na paměti, že se všechno může rychle vrátit zase zpátky," líčí hráč, který skóroval poprvé od května.

Na začátku sezóny dostal od italského kouče pořádně za uši. Andrea Stramaccioni si stěžoval, že Kadlec neplní jeho pokyny.

Ve vápně odstrčil i kapitána Lafatu

„Patří ke způsobu mé práce, že jsem Václava na začátku sezóny nestavěl. Věděl jsem, že je dobrý hráč, ale neměl potřebný přístup. Proto jsem s ním měl dva, tři pohovory. Musel začít pracovat na sto procent, aby zhodnotil své možnosti. Když se tak zařídil, zase začal hrát. Vytvořili jsme si určitý vztah a díky vzájemným diskusím je Vašek nyní tam, kde je," poukazuje Stramaccioni na vývoj minulých týdnů.

Proti Teplicím byl Kadlec každopádně při chuti. Při prvním, vítězném gólu dokonce ve vápně odstrčil i kapitána Lafatu a sám skóroval. „Oba jsme s Lafim takoví vlčáci, takže jsem rád, že jsem byl u míče o něco dřív a gól dal já," culí se hrdina letenského večera.

Reklama

Související témata: