Hlavní obsah

Další průšvih! Liberec měl podle komise rozhodčích kopat v Teplicích penaltu

Praha

Chyby fotbalových sudí neberou konce. I v devátém kole nejvyšší soutěže si připsali na konto závažná pochybení. Fotbalisté Liberce měli v pátečním utkání 9. kola první ligy v Teplicích za stavu 1:1 zahrávat pokutový kop. Podle komise rozhodčích totiž sudí Pavel Julínek chyboval, když v 64. minutě neposoudil jako penaltu stažení Zdeňka Folprechta Michalem Jeřábkem. Liberec nakonec prohrál 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Zdeněk Folprecht se často dere do šancí a svádí souboje s bránícími hráči, jako v duelu se Slováckem. Proti Teplicím na něho měla být odpískána penalta, ale sudí do píšťalky nezadul.

Článek

Situace nastala po standardní situaci Liberce. Na centr do vápna nabíhal Folprecht a mohl se dostat do šance, jenže po souboji s Jeřábkem upadl a míč nezasáhl. Liberecký záložník se domáhal pokutového kopu, sudí Julínek však nechal pokračovat ve hře. Komise rozhodčích ale dala za pravdu Folprechtovi.

V utkání druhé ligy mezi Příbramí a Frýdkem-Místkem sudí Jan Machálek chybně neuznal gól domácích v 69. minutě a místo toho odpískal domnělý faul příbramského hráče. Příbram utkání vyhrála 2:1.

Chyby se dopustil také Ondřej Ginzel, když v zápase druhé ligy mezi Vlašimí a Ústím nad Labem odpískal v 37. minutě pro Vlašim pokutový kop. "Podle komise se však jednalo o oklamání rozhodčího nafilmováním pádu. Rozhodčí měl nařídit nepřímý volný kop a hráči udělit žlutou kartu za nesportovní chování," stojí v prohlášení komise.

Reklama

Související témata: