Hlavní obsah

Slavia v pátek oznámí zahájení výstavby stadiónu

PRAHA

Fotbalová Slavia podle všeho začne v nejbližší době s výstavbou dlouho slibovaného vlastního stadiónu ve svém bývalém působišti Edenu. Vedení vršovického klubu svolalo na páteční poledne tiskovou konferenci, na které svůj úmysl zřejmě oficiálně oznámí. V minulém týdnu se informace o plánovaném zahájení výstavby objevily v některých českých médiích, vedení Slavie je však dosud nepotvrdilo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dočkají se slávističtí příznivci konečně vlastního stadiónu?

Článek

Červenobílí jsou od podzimu 2000 "doma" na Strahově, kam se přesunuli poté, co jejich stadión postupně přestal vyhovovat prvoligovým kritériím. Až o tři roky později se ale v Edenu začalo s demolicí. Na jaře 2004 pak padla i stařičká dřevěná tribuna a dlouholetý generální ředitel klubu Vladimír Leška při té příležitosti dokonce stanovil na 19. říjen 2005 termín prvního zápasu Slavie ve vlastní nové moderní aréně.

Na stavební práce však dosud nedošlo, nyní ale vše nasvědčuje tomu, že by Slavia brzy s výstavbou přece jen měla začít. A na průběh stavby a později na provoz stadiónu by měl dohlížet právě Leška, který se podle deníků Sport a Blesk přesunul na pozici šéfa společnosti E Side Property Limited, jež byla založena kvůli výstavbě stadiónu v Edenu.

Ta je zároveň dceřinou firmou britské investiční společnosti ENIC, majoritního akcionáře fotbalové Slavie. S budováním arény s odhadovanou kapacitou 20.000 diváků by se mělo začít do měsíce, otevřena by mohla být prý už na jaře 2008.

Reklama

Související témata: