Hlavní obsah

Klokani můžou slavit. Katastrální úřad přepsal majitele stadiónu v Ďolíčku na město

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 mají po letech jistotu setrvání v Ďolíčku. Katastrální úřad dnes přepsal majitele vršovického stadiónu, jímž se stalo Hlavní město Praha. Podle webových stránek ligového klubu "Klokani" v příštích dnech podepíší s městem desetiletou nájemní smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreografie fanoušků Bohemians 1905 během utkání s Jihlavou.

Článek

O převodu stadiónu se jednalo od roku 2011. Původně chtěla Ďolíček získat městská část Praha 10, nabízela za něj i vedlejší pozemek. S tím ale magistrát nesouhlasil a do jednání s dosavadním majitelem stadiónu společností Safety Real vstoupila Praha. Obě strany se dohodly na kupní ceně za Ďolíček ve výši 121,1 miliónu korun.

"Město nezahálelo a bezprostředně po schválení dodatku ke kupní smlouvě zastupitelstvem poslali úředníci z magistrátu potřebné dokumenty na katastrální úřad, a to přesně 22. prosince. Od doručení dokumentů běžela ochranná lhůta, která vypršela 16. ledna. Jelikož během ní nedošlo k žádným námitkám, katastrální úřad sáhl bezodkladně k přepisu majitele," uvedli Bohemians na svém webu.

S městem se Bohemians 1905 již vloni dohodli, že budou za nájem stadiónu ročně platit 1,5 miliónu korun po dobu deseti let. "V příštích dnech bude podepsána desetiletá nájemní smlouva Bohemky na městském stadiónu. Dnešním dnem je tedy dobojováno. Mnohaletý boj klubu a fanoušků za záchranu stadiónu je završen. Bohemka má jistotu působení na stadiónu, který je dominantou Vršovic už 85 let," dodal klub v prohlášení.

Reklama