Hlavní obsah

Lafata o návratu na jih: Chyběl moment překvapení

Radek MalinaPrávo

V Českých Budějovicích se David Lafata naučil fotbalovému řemeslu. V neděli se na jih Čech vrátil v dresu Jablonce, kde zakotvil po krátkém a nepříliš úspěšném angažmá ve Škodě Xanthi. Před odchodem do Řecka se s vedením mateřského klubu nepohodl. Nejen proto toužil v utkání 6. kola fotbalové ligy po vítězství.

Foto: čtk

David Lafata z Jablonce (vlevo) a Tomáš Řepka ze Sparty Praha v utkání třetího kola první fotbalové ligy.

Článek

"Hlavní motivací však pro mě bylo udržení série neporazitelnosti na hřišti soupeřů. Ale zápas jsme nezvládli, vůbec jsme se neprosadili," posteskl si borec, který včera oslavil pětadvacáté narozeniny. Jediný gól zápasu padl po situaci, při které si Lafata vykoledoval žlutou kartu. Předčasně totiž vyběhl ze zdi při trestném kopu Černého. Rozhodčí jabloneckého hříšníka potrestal, přímý kop nechal opakovat a Volešák zajistil tři body Jihočechům.

"V každém utkání máme chodit proti míči. Jihočeši to ostatně dělali stejně, ale na opakování došlo jen u nás. To jsem nepochopil," posteskl si Lafata, jehož přišla na tribuny budějovického stadiónu povzbudit spousta kamarádů a také členové rodiny.

Ještě jednou se zlobil na sudího Matějka. To když jej Horejš strhl ve velkém vápně. "Byl jsem blíž k míči a měl bych dobrou pozici, proto mě fauloval," mínil postižený. Právě v tom okamžiku se na jeho hlavu sneslo několik urážek, což se v průběhu zápasu občas opakovalo. "Mě to ale nijak neznervóznilo. Soustředil jsem se na svůj výkon," tvrdil útočník v severočeských službách.

V závěru se dostal po hlavičkovém souboji s Homoláčem do slovní pře s trenérem Jihočechů Františkem Ciprem. "Vyčítal mi, že jsem soupeře trefil loktem. Odvětil jsem mu, že jeho hráč mě zasáhl stejně. Bylo to úplně v klidu," přesvědčoval Lafata, jehož mrzelo, že nerozšířil svoji čtyřgólovou bilanci z prvních pěti zápasů.

"Moc jsem se chtěl prosadit. I nějaké možnosti jsem měl, ale na to se nehraje. Náš výkon nebyl celkově nic moc, chyběl nám nápad, moment překvapení," zhodnotil kriticky vystoupení Severočechů v Českých Budějovicích.

Reklama