Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 0:4Zlín při Petrželově premiéře utrpěl debakl s Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jovovič 0 : 1
32. Hübschman 0 : 2
50. Masopust 0 : 3
54. Chramosta 0 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína v premiéře pod vedením trenéra Vlastimila Petržely prohráli v 19. kole první ligy s Jabloncem vysoko 0:4. Ševci pokračovali v sérii nevýrazných výkonů a z posledních čtyř zápasů si připsali jen dva body. Naopak Jablonec i ve třetím jarním vystoupení pod novým koučem Petrem Radou zvítězil. Branky Jablonce vstřelili vstřelili Vladimír Jovovič, Tomáš Hübschman, Lukáš Masopust a Jan Chramosta.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Janíček ze Zlína a Michal Trávník z Jablonce.

Článek

V sestavě Zlína sáhl Petržela, který vystřídal ve středu odvolaného Bohumila Páníka, ke třem změnám. Oproti nevydařenému utkání v minulém kole v Karviné se v základní sestavě objevili Janíček, Mehanovič a Železník. Nahradili vykartovaného Hronka, nemocného Traorého a jen na lavičce zůstal Ekpai. Naopak kouč Rada vsadil na osvědčenou sestavu z minulého vítězného zápasu na Dukle.

Ševci drželi krok se svým soupeřem jen necelých deset minut. Postupně převzal iniciativu Jablonec a ve 13.minutě se po Hanouskově akci dostal k míči zcela volný Jovovič, na jehož střelu brankář Dostál nestačil zareagovat. Po vedoucím gólu Severočeši zcela ovládli zápas. Soupeře dobře napadali ve středu hřiště a hodně bezradní domácí ztráceli míče většinou už při založení akce.

Jedinou výjimkou byla ve 22. minutě Mehanovičova střela ze dvaceti metrů, kterou brankář Hrubý vyrazil. Druhý gól přidal ve 32. minutě po Jovovičově přihrávce šestatřicetiletý Hübschman a byl to jeho vůbec první ligový gól ve 201. utkání v nejvyšší soutěži. Kouč Petržela se pokusil ještě před koncem poločasu oživit hru dvojím střídáním a ještě v přestávce využil třetí možnost k výměně.

Tah se střídáním ale Petrželovi nevyšel, protože po změně stran v rychlém sledu přidal Jablonec další dva góly. Nejprve po chybě domácích v rozehrávce skóroval v 50. minutě Masopust a o čtyři minuty později potrestal další chybu soupeře po Pernicově akci Chramosta.

Zlín tak z posledních třinácti kol porazil jen dva týmy ze spodku tabulky Jihlavu a Slovácko. Jablonec neporazil už osmkrát za sebou, z toho šest zápasů prohrál.

Fastav Zlín - FK Jablonec 0:4 (0:2).
Branky: 13. Jovovič, 32. Hübschman, 50. Masopust, 54. Chramosta. Rozhodčí: Matějček - Blažej, Antoníček. ŽK: Matejov, Železník - Pernica, Považanec. Diváci: 2102.
Zlín: Dostál - Kopečný (43. Bartošák), Hnaníček, Gajič, Holzer (46. Ekpai) - Vukadinovič, Jiráček, Janíček, Holzer - Železník, Mehanovič (43. Beauguel). Trenér: Petržela.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek (69. Zelený) - Hübschman - Masopust, Trávník, Považanec, Jovovič (88. Kubista) - Chramosta (79. Doležal). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články