Hlavní obsah

Plzeň vyzval na souboj o titul Stoch. Ne nadarmo je ve Slavii za takové peníze, ví Kalabiška

Praha

Strachovali se a obávali, aby je Karviná neobrala o body stejně, jako před dvěma týdny Zlín, nakonec si ale slávističtí fotbalisté oddechli. Prolog k 24. ligovému kolu zvládli vítězně. „Jsem rád, že jsme navázali na tříbodový import z Brna, i když dvě hrubé chyby zkazily dojem ze zápasu i výsledku,“ přiznal domácí kouč Jindřich Trpišovský, že i on se nakonec strachoval. „Udělali jsme z utkání zbytečné drama místo abychom ho za stavu 3:1 definitivně rozhodli,“ povzdechl si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie oslavuje svůj druhý gól při utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Vzkaz do Plzně zní z Edenu jasně: Teď se ukaž ty, Viktorko. Ale do západočeského města mohl zamířit až po závěrečném hvizdu. K výhře 3:2 pomohl Slavii střelec Miroslav Stoch, který dvěma trefami otočil nepříznivě se vyvíjející průběh zápasu.

„Celou kariéru mě zdobila střelba a góly, jenže ve Slavii se má produktivita zadrhla. Strašně dlouho jsem na góly čekal, ale teď přišly v pravý čas," vykládal Stoch, který se trefil v derby na Spartě a proti Zlínu zase. A teď proti Karviné dokonce dvakrát, takže Pražané díky jeho brankám stáhli manko na lídra tabulky na čtyři body.

„Však také budu fandit v neděli Spartě," netajil Jakub Hromada, komu budou v konfrontaci Plzně se Spartou patřit slávistické sympatie. „Hlavně kvůli trenéru Hapalovi, který mě vedl ve slovenské jednadvacítce," dodával sice promptně, ale bylo na něm patrné, že on, stejně jako jeho spoluhráči pošilhávají po první příčce znamenající obhajobu titulu, a proto se budou modlit za úspěch letenského rivala.

„Naše výklony nejsou takové, abychom mohli myslet na to, že smažeme čtyřbodovou ztrátu na Plzeň, která má navíc zápas k dobru. Jsme schopni porazit každého, ale s každým také prohrát. Výsledky jsou prostě lepší než hra, do níž se promítá spousta zranění a trestů za karty," namítal trenér Trpišovský, který se údajně odmítá dívat v tabulce vzhůru.

„Všichni sice tvrdí, že se soustřeďujeme sami na sebe a naše zápasy, ale není to pravda. Výsledky Plzně sledujeme," oponoval mladý slovenský legionář.

Právě plzeňská velkorysost a rozhazovačnost však na Slavii doléhá. Projevilo se to proti Zlínu, tentokrát opět.

„Ve čtyřech z pěti posledních utkání jsme dostali gól jako první, to není samo sebou," přemítal Hromada, zda se za údery majícími na jeho tým logicky dopad, skrývá opravdu jen nekoncentrovanost. „Opravdu jsme do zápasu nevstoupili dobře. Hodně jsme kazili,.. stříleli jen z dálky, šanci jsme si vytvořili pouze jednu, navíc jsme po dlouhém nákopu inkasovali," přitakával domácí trenér.

Gól padl brzy, litoval karvinský střelec

Ani poučení ze zmiňovaného utkání se Zlínem totiž Slavii nestačilo, neboť ji už po necelé čtvrthodině Kalabiška ztrestal.

„Právě, že to bylo tak brzy. Kdybych dal gól v devadesáté minutě mohli jsme mít body, zatímco takhle nemáme nic," litoval Jan Kalabiška, že se jeho tým vrací z Edenu s prázdnou.

„Přitom na body jsme měli," povzdechl si kouč Karviné Josef Mucha, jehož týmu nebylo nic platné, že střídající Wágner deset vteřin po příchodu na trávník závěr duelu zdramatizoval, takže Slavia se nakonec o výhru třásla.

„Pražané ovšem mají Stocha, který zápas udělal a rozhodl. Ne nadarmo je ve Slavii za takové peníze," připomněl Kalabiška, že slovenský legionář to byl, kdo poslal Plzni výzvu.

„Potenciál má obrovský, takže když jsme hráli opravdu nejhůř, dostal nás gólem zpátky do hry. A pak přidal ještě druhý. Seděl mu terén, byl hodně aktivní, zahrál fantasticky. Byl prostě rozdílovým hráčem," přiznával domácí kouč Trpišovský, že na slovech Kalabišky je hodně pravdy.

Reklama