Hlavní obsah

Statistika: Stoch pálí i sprintuje, Jiráček hnacím motorem

Praha

Nejčipernější borci jsou známi. Ve 24. kole fotbalové HET ligy předvedli nejlepší běžecké výkony zlínský Petr Jiráček se slávistou Miroslavem Stochem. Hnací motor Fastavu naběhal nejvíc metrů ze všech, hvězda Pražanů zase všechny přesprintovala. Nejvíc sprinterských náběhů pak zaznamenal Jan Chramosta z Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie oslavuje svůj druhý gól během utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Skvělá fyzická kondice je Jiráčkovou doménou, jež ho dostala až do německé bundesligy. Z ní už je nějaký ten pátek pryč, na svém stoprocentním nasazení však nic neslevil. Důkazem budiž i uplynulé kolo, ve kterém při utkání v Jihlavě (1:1) naběhal úctyhodných 12 370 metrů. Hranici 12 tisíc metrů ale překonali další čtyři hráči.

Jedná se o dva sparťany, a sice třetího Jiřího Kulhánka se čtvrtým Guélorem Kangou. Mezi ně a prvního Jiráčka se vklínil už jen Lukáš Sadílek ze Slovácka, pátou příčku pro sebe uzmul Petr Ševčík z Liberce.

Ve sprintu skončil na špici slávista Miroslav Stoch, který exceloval v souboji s Karvinou (3:2). Slovenský záložník vstřelil dva krásné góly a navrch přidal 386 metrů ve sprintu, čímž rychlostně předčil všechny ostatní.

Za Stochem se v žebříčku sprinterů umístili mladoboleslavský Lukáš Pauschek, jablonecký Jan Chramosta, Martin Hála z Olomouce a liberecký Daniel Bartl. Chramosta si navíc připsal nejvíc sprintů, konkrétně 29.

Mezi týmy toho nejvíc naběhali hráči Slavie (117 422 m), ve sprintu pak zazářily Teplice (2126 metrů ve sprintu).

Reklama