Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 2:0Letenští se vydrápali na třetí příčku, Radův tým na jaře poprvé padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Stanciu 1 : 0
61. Kadlec 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Třetí příčka ligové tabulky má aspoň do víkendu nového podnájemníka. Fotbalisté pražské Sparty v předehrávce 25. kola porazili Jablonec 2:0 a na bronzový stupínek se vyhoupli. Nedávnému kouči Letenských se tak návrat na místo činu nevydařil. Jablonec pod vedením Petra Rady na jaře v předchozích devíti soutěžních zápasech ani jednou neprohrál. Poprvé padl právě až v přímém souboji o pohárové příčky a klesl na páté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Sparty se raduje ze vstřeleného gólu do sítě Jablonce v utkání HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Letenští nastoupili k dalšímu pokusu o výstup na třetí příčku tabulky s jedinou změnou proti nedělnímu šlágru v Plzni. Potrestaného Hovorku nahradil ve stoperské dvojici Kaya, jinak se základní sestava nezměnila.

Sparta začala s chutí a Plavšič vyslal první střelu hned po sedmnácti vteřinách. Také Jablonec hledal nejkratší cestu k brance soupeře, a tak se diváci mohli těšit na ofenzivní partii.

Počáteční elán domácích Jablonec na chvíli otupil, pak se však Sparta znovu chopila iniciativy. Její tlak byl spíše platonický, k pořádné šanci dlouho nevedl. A třeba Masopustův projektil na druhé straně proletěl jen těsně vedle Nitovy branky. Ve 30. minutě pak rumunský gólman musel zlikvidovat Chramostovu tutovku.

Z tribun se začal snášet pískot, protože atak třetí příčky si fanoušci představovali jinak. Uklidnit je musela až osvědčená dvojice. Pro přímý kop došel Plavšič, jehož nájezd zastavil Holeš těsně před šestnáctkou jen za cenu žluté karty. No a Stanciu precizní exekucí potvrdil, že jeho kopací technika je mimořádná.

Po přestávce Sparta neodpadla, jak bývalo jejím zlozvykem, naopak přidala druhý gól. Kulhánek sice ještě trefil hlavou břevno, dorážející Václav Kadlec už ale míč do brány dopravil a navázal tak na svou trefu z Plzně.

Domácí pak měli ještě jednou ruce nahoře, jenže Šuralovu střelu v poslední chvíli vykopl z brankové čáry Zelený. Hosté se mohli vzchopit, ale Masopust deset minut před koncem trefil z brejku tyč.

Předehrávka 25. kola HET ligy:
Sparta - Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 32. Stanciu, 61. V. Kadlec. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Arnošt. ŽK: Plavšič, Kanga - Holeš, V. Kubista, Zelený. Diváci: 12 289.
Sparta: Nita - Zahustel, Kaya, Štetina, Frýdek - Kulhánek - V. Kadlec (73. Sáček), Kanga, Stanciu (84. Vatajelu), Plavšič - Šural (89. Lafata). Trenér: Hapal.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Lischka, Pernica, Zelený - V. Kubista - Masopust, Trávník (83. Považanec), Jovovič (68. Hübschman) - Doležal, Chramosta (67. Matěj Hanousek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: