Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Dukla 1:0Boleslav poprvé od října vyhrála doma a je devátá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Komličenko 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v posledním domácím utkání sezóny vybojovali své první jarní domácí vítězství. Ve 29. kole první ligy porazili pražskou Duklu 1:0 gólem Nikolaje Komličenka a na svém stadiónu zvítězili poprvé od října a teprve potřetí v sezóně. Zůstali tak nejhorším týmem v domácím prostředí. V tabulce se Mladá Boleslavi dostala na devátou příčku právě před Duklu.

Článek

Oba celky se v minulém kole definitivně zachránily, ale zejména Boleslavští neměli nouzi o motivaci, když chtěli fanouškům vynahradit nepovedené jarní zápasy na vlastním stadiónu. Od začátku se tak do soupeře zakousli a už v 5. minutě kopal Valenta penaltu za faul na Pauscheka, jenže branku přestřelil.

Na gól si tak diváci museli počkat do 22. minuty. To Dukla ztratila míč na vlastní polovině, Valenta vysunul Konatého, ten před vybíhajícím brankářem poslal míč na Komličenka a pro ruského útočníka už nebyl problém zblízka trefit odkrytou branku.

V závěru poločasu zahrozila i Dukla, ale brankář Polaček chytil střelu Holíka a chvíli na to byl blízko gólu Holenda, který ale trefil jen na brankové čáře stojícího Chaluše.

Do druhé půle naskočil v domácím dresu Kateřiňák, který po hodině hry založil akci, po níž Konaté připravil šanci Ladrovi, ten však ani natřikrát brankáře Hrušku nepřekonal. Osm minut před koncem pak mohla Dukla domácí potrestat, jenže Néstorova střela skončila těsně vedle. Mladá Boleslav pak už těsnou výhru uhájila.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 22. Komličenko. Rozhodčí: Ginzel - Arnošt, Melichar. ŽK: Fabián, Matějovský - Tetour, Hanousek, Miloševič, Ostojič. Diváci: 1990.
M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián - Hubínek, Matějovský - Konaté (73. Přikryl), Valenta (46. Kateřiňák), Ladra - Komličenko (61. Magera). Trenér: Weber.
Dukla: Hruška - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Holík, Hanousek, Bilovský (62. Tetour) - Brandner (73. Koreš), Holenda, Néstor. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: