Hlavní obsah

Olomoucký objev je hitem, nejdřív hodlá dotáhnout životní sezónu

Praha

Jeho výkony nemohly zůstat bez odezvy. Olomoucký stoper Václav Jemelka (22) kandiduje na Objev sezóny fotbalové HET ligy, jeho konkurenty v nominaci na vítěze ankety jsou Alex Král z Teplic a Jiří Kulhánek ze Sparty. Sigma je jako nováček až do posledního kola ve hře o konečnou třetí příčku, Jemelka pak figuruje v hledáčku předních českých klubů a zájem je o něj i v zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Václav Jemelka z Olomouce a Josef Šural ze Sparty.

Článek

Hanáci v minulém kole těsně prohráli na Letné. Pro jejich stopera šlo o zvláštní zápas. Hrál na hřišti Sparty, která se o něj také zajímá. Pro letní přestupní termín se mu navíc rýsují i další možnosti.

„O zájmu Sparty nevím, ještě jsem se moc o nabídky nezajímal. Snažil jsem se hrát za Sigmu, chtěli jsme v Praze tři body, což se nepovedlo. Pořád ale neskládáme zbraně a budeme se snažit o třetí místo," říká Václav Jemelka diplomaticky.

Dost možná však dostane nabídku i ze zahraničí. „Nevím. Až oficiální nabídka přijde, možná o ní budu uvažovat. Ale není konec sezóny, máme ještě jeden zápas," nepředbíhá.

Jemelka poprvé okusil ligovou scénu až ve stávajícím ročníku, rychle se však zařadil k předním obráncům soutěže.

Citlivě naplánovat budoucnost

„O Václava se zajímají největší české kluby a velmi zajímavé týmy ze zahraničí. Po skvělé sezóně spolu musíme citlivě naplánovat jeho budoucnost, záležet samozřejmě také bude na postoji Sigmy Olomouc," poukazuje hráčův agent Filip Zíka ze společnosti Global Sports.

Sigma má jistý start v pohárové Evropě a musí logicky zvážit, kolik opor si může dovolit pustit. Velký zájem je totiž o většinu jejích hráčů základní sestavy. Vedle Jemelky také o Plška, Faltu, Housku, Radakoviče, Kalvacha...

„Zatím je příliš brzy mluvit o našich ambicích pro další sezónu, když současná ještě neskončila. Nevíme, jestli dojde ke změnám. Pokud tým zůstane pohromadě, tak jsme ukázali, že sílu má. Nerad bych, abychom vyklízeli pozice a hráli zase o záchranu," naznačuje dost jasně svůj postoj trenér Václav Jílek.

Jeho tým už má jistou kvalifikaci Evropské ligy. Pokud by se však po posledním duelu s Mladou Boleslaví radoval na úkor Jablonce a Sparty z konečného třetího místa, zajistil by si přímý postup do skupinové fáze.

„Před sezónou bychom umístění do pětky brali, ale teď nás čeká poslední zápas a chceme do něj dát všechno. Pro většinu z nás je letošní sezóna životní," připomíná Jemelka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice