Hlavní obsah

Z ligy padá Jihlava! V přímém souboji prohrála s Karvinou. Sparta ztratila a skončila pátá

Praha
Aktualizováno

Je dobojováno! Fotbalová HET liga rozklíčovala všechny tajenky. Druhým sestupujícím se stala Jihlava. Vysočina v přímém souboji o záchranu prohrála v posledním 30. kole doma s Karvinou 0:2. Už před výkopem bylo jasné, že padá poslední Brno, které ve své prvoligové derniéře prohrálo s Ostravou 0:2. Ve hře byl i boj o evropské poháry. Sparta jen remizovala v Ďolíčku 0:0 a na čtvrté místo se tak po výhře 3:0 nad Mladou Boleslaví dostala Olomouc. Druhá zůstala Slavia, jež vyhrála v Teplicích 3:0. Třetí Jablonec zdolal Slovácko 2:0 a Zlín přehrál Liberec 3:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Smutek Jakuba Fulneka z Jihlavy ze sestupu.

Článek
Fotogalerie

Plzeňskou výhru řídil kanonýr Krmenčík. Útočník Viktorie nastřílel Dukle hattrick a se šestnácti trefami ovládl tabulku střelců. Dvakrát se prosadil v úvodní čtvrthodině, třetí zásah přidal po změně stran. První gól za Západočechy si připsal sedmnáctiletý odchovanec Štursa.

Klíčovou bitvu o bytí a nebytí v první lize zvládli lépe hráči Karviné. Po bezbrankovém poločasu se nejprve v Jihlavě po hodině hry prosadil střídající Kalabiška a v závěru z penalty pečetil vítězství hostů Wágner.

Druhým sestupujícím se tak stala Vysočina, jelikož další tým hrající o záchranu Ostrava zvládla domácí duel s posledním Brnem. A to i přesto, že Fillo neproměnil penaltu. Poté ale Diop s Hlinkou překonali brankáře Halousku.

Naopak poslední ligový duel v této sezóně výsledkově nezvládla Sparta, která po bezbrankové remíze s Bohemians ztratila čtvrtou příčku. Na ni se vyhoupla Olomouc, jejíž výhru nad Mladou Boleslaví dirigoval dvougólový střelec Plšek. Kaňkou na výhře Sigmy je vyloučení stopera Radakoviče, po jehož ruce neproměnil pokutový kop Magera.

Druhou příčku po jednoznačném vítězství v Teplicích uhájila Slavia. Třetí Jablonec na závěr sezóny doma zdolal Slovácko a stal se nejúspěšnějším celkem v jarní části.

Druhý hattrick kola viděli fanoušci ve Zlíně. Nastřílel ho forvard Ševců Beauguel, který započal své střelecké galapředstavení ve 13. minutě a zakončil ho šest minut před koncem.

Výsledky 30. ligového kola:
Dukla - Plzeň 1:5
Branky: 38. Preisler - 3., 14. a 59. Krmenčík, 30. Čermák, 66. Štursa
Teplice - Slavia 0:3
Branky: 41. Ngadeu, 51. Souček, 69. Zmrhal
Jablonec - Slovácko 2:0
Branky: 14. Doležal, 54. Chramosta
Olomouc - Ml. Boleslav 3:0
Branky: 33. a 81. Plšek, 52. Falta, 81.  ČK: 62. Radakovič (O.)
Ostrava - Brno 2:0
Branky: 65. Diop, 77. Hlinka
Zlín - Liberec 3:1
Branky: 13., 51. a 84. Beauguel - 71. Ševčík
Bohemians - Sparta 0:0
Jihlava - Karviná 0:2
Branky: 66. Kalabiška, 90.+4 Wágner z pen. ČK: 90.+3 Ljovin (J.)

Reklama