Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 0:0Letenští zakončili sezónu ostudou, v Ďolíčku spadli na pátou příčku

Klokani v lize porazili Spartu naposledy v listopadu 2001, což platí i po závěrečném kole letošní sezóny. Letenští však z prodloužení série žádnou radost nemají. Po bezbrankové remíze v Ďolíčku nedosáhli na přímý postup do Evropské ligy. V konečné tabulce obsadili až páté místo, kterým vyrovnali své nejhorší umístění v samostatné české lize. Za postupem do hlavní soutěže se tak začnou pachtit již ve druhém předkole...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Po tomto souboji mezi Lukášem Hůlkou z Bohemians a Josefem Šuralem ze Sparty byla nařízena penalta, kterou ale po konzultaci s videorozhodčím hlavní sudí Pavel Franěk odvolal.

Článek
Fotogalerie

Sparta v lize s Bohemians neprohrála dvacetkrát za sebou a před závěrečným kolem věděla, že už jen zaváhání Jablonce v duelu se Slováckem jí může nabídnout posun na třetí příčku a přímý postup do Evropské ligy.

Hned ve 4. minutě vypracoval Frýdek tutovku pro Ben Chaima, jenže izraelský legionář netrefil zařízení, a tak svůj první gól v české lize dát nemohl. Na druhé straně rychle odpověděl Bartek a velkou příležitost nevyužil Tetteh, takže úvod zápasu diváky navnadil.

Když domácí branku přestřelil i Kanga, Jablonec už vedl. Klokanů bylo v Ďolíčku plné hřiště, Letenští se jen s velkými problémy dostávali před jejich branku. A protože vedla už také Olomouc, odcházeli sparťani do kabin jako pátý tým průběžné tabulky.

A zůstali jím i po druhém poločase. V jeho úvodu sudí Franěk nařídil po kontaktu Hůlky s Vatajeluem penaltu pro Spartu, po poradě s videorozhodčím ji však odvolal. Jinou šanci si už favorit nevypracoval. Naopak jak otvíral hru v platonické snaze o potřebné vítězství, šance přibývaly na straně klokanů. Hned tři měl střídající Kabajev, hosty však podržel brankář Nita.

V 81. minutě nastoupil k poslednímu zápasu v kariéře Lafata, na záchranu celé sparťanské sezóny však bylo pozdě. Letenští brali jen bod, který je odsoudil k páté příčce.

Klokani měli už před zápasem jistotu, že obsadí sedmé místo.

Fotbalová liga - 30. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Franěk - Mokrusch, Pochylý - Adam (video). ŽK: Frýdek, Šural (oba Sp.). Diváci: 4970.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Hůlka - Vaníček, Jindřišek, Hašek ml., Bartek (85. Záviška) - Mašek, Tetteh (68. Kabajev). Trenér: Hašek st..
Sparta: Nita - Zahustel (46. Sáček), Hovorka, Costa, Frýdek - Ben Chaim (64. Mustedanagič), Kulhánek, Kanga, Stanciu, Vatajelu (81. Lafata) - Šural. Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: