Hlavní obsah

Klid, někdo přijde! Tvrdík avizuje, že Slavia uhání posilu z MS

Praha

Fanoušci sešívaných zase mají o čem debatovat. Boss fotbalové Slavie je v poslední době nezásoboval svými proslulými tweety, nyní vše napravil. Jaroslav Tvrdík mimo jiné naznačil, že v Edenu budou chtít v letním přestupním termínu angažovat hráče, který se momentálně připravuje na mistrovství světa v Rusku. Potvrdil také zájem o útočníka Petera Olayinku, rozhodně však ne za 200 miliónů korun, jež požaduje belgický Gent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka (vpravo) během hostování v Dukle v souboji s Martinem Dostálem z Bohemians.

Článek

První posilou by měl být reprezentační obránce Vladimír Coufal. Kapitán Liberce měl původně namířeno do konkurenční Sparty, jenže Slavia mu nabídla lepší podmínky.

Další hráči jsou vytipovaní. Jeden z nich si prý dokonce zakope na šampionátu v Rusku. „Nerad bych vyvolal naděje, které se nenaplní, ale děláme maximum," ujišťuje šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Klub z Edenu přešel do rukou čínské státní společnosti CITIC Group, která za dosavadního majitele klubu CEFC nedávno splatila dluhy vůči československé investiční skupině J&T.

Příznivci jsou tedy právem zvědaví, jak se nový vlastník bude prezentovat.

„Chápu přirozenou natěšenost a očekávání fanoušků, ale jakkoliv by se nám líbil například Peter Olayinka, tak za 8 miliónů eur (asi 205 miliónů korun) ho fakt nekoupíme," píše na twitteru Tvrdík.

Zmíněný nigerijský útočník se v české lize dobře uvedl na hostování v Dukle. Dařilo se mu také po návratu do Belgie, v sezóně si připsal 11 gólů a 13 asistencí. Olayinka je však hodně drahý, požadavky Gentu zatím nehodlá Slavia akceptovat.

Uhrin měl pravdu, Švéda měli vzít

První muž Slavie také přiznává dva roky starý přehmat. Sešívaní měli předloni koupit nikoliv Gina van Kessela, ale Viktora Claessona, o něhož se také zajímali.

„Claessona jsme chtěli. Tehdy i dnes. Dušan Uhrin měl velkou pravdu, měli jsme posílit ze Švédska, a ne ze Slovenska," uvědomuje si Tvrdík, že Van Kessel byl omylem. V Edenu se neprosadil a putuje po hostováních.

Na kvalitního Švéda teď už Pražané nedosáhnou. Claesson je hráčem ruského Krasnodaru a nejspíš zamíří do některého z velkých klubů.

„Bohužel, bez ohledu na výši zdrojů, již dnes přestup Claessona není téma. Hráč má nabídky z Německa i Anglie. A jestli mu vyjde MS... Omluva, byl by top!" lituje Tvrdík.

Reklama