Hlavní obsah

Čech je v nominaci na volbu ideální jedenáctky UEFA

NYON

Brankář Petr Čech z FC Chelsea je jediným českým fotbalistou, který může proniknout do ideální jedenáctky v hlasování fanoušků na internetové stránce UEFA. Její tvůrci zveřejnili seznam 55 hráčů a pěti trenérů, pro něž mohou fanoušci hlasovat. All Stars tým bude představen 19. ledna příštího roku.

Foto: chelseafc.com

Petr Čech na návštěvě tréninkového centra.

Článek

Loni v elitní jedenáctce byli Petr Čech i Pavel Nedvěd, ale záložník Juventusu, který se v All Stars objevil třikrát za sebou, letos není mezi navrženými hráči.

Nejpočetnější zastoupení má s jedenácti hráči vítěz Ligy mistrů FC Barcelona. Poražený finalista Arsenal jich dodal sedm, Chelsea šest, Olympique Lyon a vítěz Poháru UEFA FC Sevilla po pěti. Celkem má v nominaci zastoupení 19 klubů. Italských mistrů světa se do výběru vešlo osm.

Čechovými konkurenty v boji o hlasy fanoušků jsou Gianluigi Buffon z Juventusu, Jens Lehmann z Arsenalu, Grégory Coupet z Lyonu a Andrés Palop z FC Sevilla. Mezi trenéry kandidují Arséne Wenger z Arsenalu, Frank Rijkaard z Barcelony, Juande Ramos ze Sevilly a bývalí trenéři italské a německé reprezentace Marcello Lippi a Jürgen Klinsmann.

Reklama

Související témata: