Hlavní obsah

Chybějí mi dva tři body, přiznal kouč fotbalistů Hradce Králové Kotal

Po sedmnácti kolech Gambrinus ligy je nováček z Hradce Králové v tabulce jedenáctý s osmnácti body. „Těch bodů mělo být o dva možná i o tři víc a byl bych mnohem spokojenější,“ přiznal kouč „votroků“ Václav Kotal.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Hradce budou potřebovat každý bod.

Článek

Jak jste s odstupem času spokojený s podzimem týmu?

Tak na půl. Porazili jsme Spartu, Jablonec nebo Olomouc, tedy tři mužstva z první čtyřky. S tím u nás nikdo nepočítal. Na druhou stranu jsme zbytečně poztráceli body například v Českých Budějovicích nebo v Příbrami. Těch bodů mělo být o dva možná i o tři víc a byl bych mnohem spokojenější. Mrzí to hlavně proto, že to jsou naši nejbližší soupeři v boji o záchranu. A ta je naším prvořadým cílem pro jaro. Bude to hodně těžké. Už první čtyři jarní zápasy ukáží, jak na tom jsme.

Co vás v těch zápasech čeká?

Jedeme do Plzně, pak máme doma Jihočechy, pokračujeme v Jablonci a hostíme Příbram.

Zůstanou podle vás u dna a v boji o záchranu Ostrava, Slavia a Brno?

Podle mne se tito tradiční účastníci nejvyšší soutěže odpoutají velmi rychle.

I tak vám zbyde nejméně pět soupeřů...

Liga je hodně vyrovnaná, v boji o záchranu bude hrát roli každý bod. Doma nesmíme ztrácet a naopak nějaké musíme přivézt ze hřišť soupeřů.

Zvládne to nezkušený a mladý kádr Hradce?

Kádr nemáme špatný, určitě se o záchranu popereme.

Jaké očekáváte v zimní přestávce změny?

Hostování skončilo Tomašákovi, Kocourkovi a Hajovskému. Jednáme o posilách, tedy spíš o hostování hráčů, kteří se ve svých klubech neuplatnili. Jména říkat nechci, protože zájem o ně je velký i v jiných klubech, které jsou na tom podobně jako my. Do každé řady potřebujeme alespoň jednoho hráče.

Nechal jste hráčům volno od konce listopadu?

Kdepak, v prosinci jsme se sešli na osm dní, aby si hráči udrželi určitou provozní teplotu. Část kádru pak absolvovala turnaj v Hamburku. Přípravu na jaro začínáme 4. ledna, čtrnáct kluků, kteří byli v Německu, má o dva dny delší volno. Věřím, že se hráči i přes Vánoce nepřejídali a přijdou solidně připravení, aby bez problémů zvládli náročné tréninkové dávky.

Hradec zdobil na podzim ofenzívní fotbal. Zůstanete mu věrní i na jaře?

To je náš záměr, chceme hrát atraktivní fotbal pro diváky. Bohužel ale dáváme málo gólů. Je to hlavně tím, že Dvořák nebo Pilař, na které hodně spoléháme, teprve sbírají prvoligové zkušenosti. Ale věřím, že jejich čas přijde, i když my bychom to potřebovali už na jaře. Těžko můžeme předpokládat, že přijde nějaký kanonýr. O ty je u nás nouze nebo jsou finančně nedostupní. My to ale s podporou našich fanoušků zvládneme.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň