Hlavní obsah

Výhra po osmi měsících. Vydřená, ale historie se neptá, připomněl karvinský Bartošák

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Osm a půl roku čekal záložník Lukáš Bartošák, než znovu vstřelil za Karvinou gól. Velkou omluvou je mu ale to, že v roce 2012, kdy ho vstřelil ve druhé lize do sítě Opavy, přestoupil do Viktorie Žižkov, hrál i za Liberec a ve Zlíně. Do Slezska se 30letý fotbalista vrátil až před touto sezonou.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost fotbalistů Karviné (zleva) Christián Herc, Lukáš Bartošák, Rajmund Mikuš a Michal Papadopulos.

Článek

„Už je to dávno. Ani jsem si to nepamatoval. Konečně je tam," usmíval se Bartošák, který gólem z osmé minuty utkání sedmého kola proti Bohemians 1905 přivedl svůj současný tým do vedení 1:0.

„První patnáct dvacet minut bylo z naší strany kvalitní. Hráli jsme rychle, obehrávali je. Dobře, že jsme dali rychlý gól, to nás uklidnilo. Možná až moc," poukázal Bartošák na výpadek, který trval až do poloviny druhého poločasu a hosté díky domácí pasivitě dokázali srovnat po rohovém kopu a hlavičce obránce Hůlky.

„My trenéři jsme z toho byli nervózní, protože jsme tohle vůbec nechtěli. Naopak jsme hráče nabádali k aktivitě. Byl tam zbytečný hluboký blok bez napadání. Zlepšilo se to, až když jsme prostřídali. Fotbal je o běhání a my byli statičtí a gól jsme si vykoledovali. Aktivita Bohemky byla v té fázi zápasu příkladná, v dobrém pohybu, hráli kolmo dopředu a dělali nám problémy," upozornil trenér Karviné Juraj Jarábek.

Přestali jsme hrát

„Bohemka asi zjistila, jak na nás vystupovat. Přestali jsme hrát, hra se vyrovnala. Ke konci poločasu byl soupeř i lepší. Druhý poločas už byl takový boj, byl to zápas po dlouhé pauze, takže jsme rádi, že jsme to ubojovali. Máme tři body a historie se neptá," pousmál se Bartošák.

Vítěznou branku zařídil Albánec Qose, který už podruhé v sezoně nezaváhal ze značky pokutového kopu, když sudí Pavel Julínek penaltu po ruce Necida.

„Konečně jsme zvítězili doma (naposledy v minulé sezoně 8. března 2:0 nad Příbramí - pozn. red.), což jsme chtěli. A před tou repre pauzou je vždycky dobře, když vyhrajete. Těch čtrnáct dnů se nám bude připravovat lépe," poukázal autor pěti ligových gólů Bartošák.

Reklama

Související témata: