Hlavní obsah

Bayern deklasoval Freiburg 7:0, čtyři góly dal kanonýr Gómez!

MNICHOV

Fotbalisté Bayernu Mnichov potvrdili výbornou formu na začátku sezóny a v 5. kole německé ligy deklasovali Freiburg na svém hřišti 7:0. Hned čtyřmi brankami se na drtivém vítězství podílel útočník Mario Gómez, který navázal na hattrick z minulého kola proti Kaiserslauternu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Mario Gomez (vpravo) a Danijel Pranjič z Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Svěřenci trenéra Juppa Heynckese zvítězili v šestém soutěžním utkání za sebou bez inkasovaného gólu. Brankář Manuel Neuer drží čisté konto už 568 minut.

Bayern se v Allianz Areně přiblížil další hladké výhře už v prvním poločase, v němž se dvakrát trefil Franck Ribéry a jednou Mario Goméz. Nejlepší střelec minulé sezóny se po přestávce prosadil ještě třikrát a s osmi góly se osamostatnil v čele tabulky kanonýrů. Skóre uzavřela střídající letní posila z Chotěbuze Nils Petersen. V obraně hostů nedokázal zabránit debaklu ani stoper Pavel Krmaš.

Trápící se Hamburk prohrál 0:2 v Brémách a s jedním bodem zůstává na posledním místě tabulky. Hosté s brankářem Jaroslavem Drobným a záložníkem Davidem Jarolímem v sestavě v součtu s minulou sezonou nedokázali v Bundeslize zvítězit ve dvanáctém utkání v řadě. Werder díky dvěma zásahům útočníka Claudia Pizarra naopak zvítězil počtvrté v sezoně a je pouze o skóre druhý.

Mistrovský Dortmund doma překvapivě prohrál s nováčkem Herthou Berlín 1:2 a poprvé v sezóně před svými diváky ztratil body. Zápas poznamenala tragická událost, když na stadionu zemřel na infarkt jednasedmdesátiletý muž. Záchranáři se ho podle agentury SID snažili 25 minut oživit, ale marně.

Nedařilo se ani Mohuči, která se Zdeňkem Pospěchem na kraji obrany podlehla Hoffenheimu na svém stadionu jasně 0:4. Status jediného týmu soutěže bez porážky ztratil Hannover po prohře 0:3 ve Stuttgartu.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Bayern Mnichov - Freiburg 7:0 (8., 52., 55. a 71. z pen. Gómez, 26. a 41. Ribéry, 90. Petersen), Dortmund - Hertha Berlín 1:2 (88. Lewandowski - 50. Raffael, 81. Niemeyer), Mohuč - Hoffenheim 0:4 (45.+1 z pen. a 74. Babel, 16. Firmino, 85. vlastní Noveski), Mönchengladbach - Kaiserslautern 1:0 (58. Arango), Stuttgart - Hannover 3:0 (9. Okazaki, 79. Kuzmanovič, 86. Tasci), Brémy - Hamburk 2:0 (52. a 78. Pizarro).

Reklama

Související témata: