Hlavní obsah

Poslední trénink! Strahov osiří, Sampdoria má medaili jistou

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace před odpoledním odletem do Baku naposledy trénuje v Praze na Strahově. Mužstvo je kompletní a po obědě se vypraví k sobotnímu čtvrtfinále EURO proti Dánsku. Záložník Jakub Jankto je ve spojení se svým klubovým spoluhráčem Damsgaardem a vtipkuje, že janovská Sampdoria už má medaili jistou... Pokud Češi postoupí do semifinále, přesunuli by se z Ázerbájdžánu rovnou do Anglie. Se Strahovem se každopádně loučí.

Fotbalová reprezentace má za sebou poslední trénink na Strahově a míří do BakuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Poslední trénink na Strahově, poslední oběd ve smíchovském hotelu. Fotbalisté se loučí se svou pražskou základnou. V půl třetí mají odletět směr Baku.

Plánovaná výprava českých fanoušků byla na poslední chvíli zrušena. Hráči mohou jen vzpomínat, v jaké báječné atmosféře za podpory svých příznivců odehráli osmifinále v Budapešti.

Petr Ševčík má vzkaz pro spoluhráče ze Slavie Baha. S Alexem si to vyřídím!Video: Sport.cz, FAČR

„Docela nešťastné. Letět takovou dálku do Baku a pak tam hrát před prázdným stadionem, když jsme teď zažili parádní atmosféru v Budapešti... Všichni jsme z toho takoví smutní. Ale letos to prostě takhle je, tak se nedá nic dělat," kaboní se záložník Ševčík.

Na středečním tréninku nechyběli ani zranění Vladimír Darida s Janem BořilemVideo: Sport.cz

Aviatické pouti jsou údělem většiny týmů na šampionátu.

„Doteď přelety nebyly dlouhé, trvaly do dvou hodin. Pustím si film a cesta docela rychle uteče. Do Baku to bude horší, ale co se dá dělat. Dám si dva filmy," krčí záložník Slavie rameny s úsměvem.

Čeká výheň 35 stupňů!

Čechy čeká v Baku pěkná výheň, v Baku má být v době zápasu 35 stupňů Celsia!

Zvláštní bude zápas pro Jakuba Jankta. Český záložník je během EURO ve spojení se svým klubovým spoluhráčem Mikkelem Damsgaardem. Teď na sebe narazí a jeden z nich poletí zklamaný domů...

„Voláme si často, blahopřáli jsme si k postupu. Shodli jsme se, že aspoň jednu medaili teď má Sampdoria jistou," poukázal Jankto pro server euro2020.com.

Reklama

Související témata: