Hlavní obsah

Anglie na východě Evropy opět cítí křivdu. Rasismus hlásila i v Polsku

Varšava/Londýn
Aktualizováno

Další výjezd anglické fotbalové reprezentace na východ Evropy a na ústředí FIFA míří znovu report o rasistických útocích na hráče Albionu. Ještě ani pořádně neutichl humbuk kolem kvalifikačního zápasu Ostrovanů v Maďarsku, kde měli být hráči uráženi ze strany fanoušků, a rozpoutala se další kauza. Tentokrát po středečním duelu v Polsku (1:1).

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Polík Kamil Glik (vlevo)a Kyle Walker (uprostřed) v hádce u rozhodčího Daniela Sieberta.

Článek

Ve Varšavě se podle tvrzení anglické strany měli rasismu dopustit samotní fotbalisté Polska kolem poločasové přestávky. Tamní svaz se ale za ně postavil a rasismus reprezentantů rezolutně odmítá s tím, že všechna obvinění jsou falešná.

Vedení anglické reprezentace odmítá věc veřejně komentovat, nicméně udělalo si vlastní vyšetřování a podalo podnět na FIFA, která incident začala vyšetřovat.

„Anglická asociace (FA) si stěžovala o poločasové přestávce u FIFA, aby vyšetřila to, co se mělo o přestávce stát. Ale já jsem si 100procentně jistý, že naši hráči nejsou rasisti," cituje list Daily Mail vedoucího polského týmu Jakuba Kwiatkowského.

Hráči obou týmů se v závěru prvního dějství pustili do rozmíšky. Kamery zachytily, jak Polák Kamil Glik sáhl po krku Kyleu Walkerovi. Glik ale trval na tom, že šlo jen o „verbální hašteření".

O přestávce měli referovat o incidentu dva členové realizačního týmu Anglie čtvrtému rozhodčímu.

Glik, hrající italskou Serii B za Benevento, po utkání přiznal, že si s Walkerem vyměnili pár urážek. Obránce Manchesteru City podle Glika následně měl odmítnout nabídku na podání ruky.

„Byla tam nějaká hádka. Později jsem chtěl Walkerovi podat ruku, ale on odmítl," uvedl pro TVP Sport.

„FIFA je momentálně v procesu analýzy reportu z kvalifikačního zápasu o postup na MS mezi Polskem a Anglií," stojí v prohlášení FIFA.

Reklama

Související témata: