Hlavní obsah

Spartu v hlavě nemáme, ujišťuje Trpišovský před bitvou proti Feyenoordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvanáct branek v posledních třech zápasech nastříleli fotbalisté Feyenoordu Rotterdam, kteří budou soupeřem Slavie Praha ve čtvrtečním druhém dějství Evropské konferenční ligy. Nizozemský tým chytil v září skvělou formu. Neprohrál žádný ze čtyř zápasů a pyšní se skvostnou produktivitou. A český šampion se přitom potýká s dramatickými problémy ve středu obrany. Trenér červenobílých Jindřich Trpišovský postrádá čtyři klasické stopery. A jeho tým přitom čeká pekelně těžký dvojboj, neboť po čtvrtečním večerním představení v Rotterdamu (21 hodin) nastoupí v neděli na Spartě.

Foto: slavia.cz

Trenér Jindřich Trpišovský chystá Slavii na další těžkou sezonu.

Článek

Stále vám chybí čtyři stopeři a zůstal jediný klasický obránce, jímž je Ousou. Prozradíte, zda budete pro souboj s Feyenoordem hledat jiné řešení ve srovnání s nedělním utkáním proti Hradci Králové?

Ne, protože Holeš a Ousou vychází jako nejlepší dvojice. Jistě, proti Hradci byly ve hře určité nedostatky, ale pramenily spíše z nesehranosti. Oba jsou velice kvalitní a dávají nám bonus rychlosti, pohyblivosti a kreativy. Jsme s nimi silnější v rozehrávce. Ono jde totiž i o ostatní hráče a jejich nabídku.

Máte připraveny záložní varianty pro případ, že by si situace žádala změnu?

Vážně bychom ke změně přistoupili jen v případě zdravotních problémů či nějakého karetního problému. Ale Ousou je ryzí stoper. A Holeš hraje na daném postu velice dobře. Jsme s ním spokojení. Samozřejmě existují určitě alternativy. Může tam nastoupit Jan Bořil, Alex Bah či Lukáš Masopust, který ukázal, že z hlediska organizace hry je skvělý.

Podle původních prognóz už měl být nyní připravený Ondřej Kúdela. Jaký je jeho zdravotní stav?

Dělá všechno, aby zvládnul derby proti Spartě. Naděje je padesát na padesát. Zůstal v Praze s fyzioterapeutem. Využívá procedury a léčbu na urychlení návratu k zápasovému zatížení. V Nizozemsku by určitě hrát nemohl, proto s námi ani necestoval. Naděje směrem k neděli je ale také malá.

Budete na něj tlačit? Chcete jej mít pro prestižní bitvu v sestavě?

Souboj se Spartou je důležitý, ale nechceme riskovat, že by si zranění obnovil a byl mimo hru do konce podzimu. Takže do zápasu půjde jen v případě, pokud bude jistota, že se jeho zdravotní stav nezhorší.

Je možné při vidině nedělního derby proti Spartě udržet stoprocentní koncentraci jen na Feyenoord?

Chceme být úspěšní v obou zápasech. A aby se to podařilo, je potřeba jít ve čtvrtek na hřiště stoprocentně koncentrovaný. Tudíž na Spartu začneme všichni myslet až hodinu před čtvrteční půlnocí, kdy bude bitva v Rotterdamu minulostí.

Budete při skládání sestavy pro čtvrteční duel řešit i následnou bitvu proti Spartě?

Určitě dojde ke změnám ve srovnání s posledním ligovým duelem. Ale korektury v sestavě vždy vychází z typologie soupeře a zápasu. Feyenoord je mimořádně silný v ofenzivě. Dává dost gólů ze standardních situací. Zejména hrotoví a křídelní hráči jsou velice nebezpeční. Už od obránců je Feyenoord hodně fotbalový.

Na startu sezony jste v kádru měli Micka van Burena, který v mládežnických kategoriích oblékal dres Feyenoordu. Řešili jste spolu nadcházející souboj?

Říkal toho spoustu. Už v minulé i předminulé sezoně. Vyprávěl o atmosféře v Rotterdamu, představovačkách nových hráčů před sezonou a popisoval, jak při zápasech Ligy mistrů býval stadion plný už hodinu před úvodním výkopem. Tvrdil, že Feyenoord má se Slavií nejlepší fanoušky na světě.

Stadion De Kuip patří mezi fotbalovými arény k legendám. Vnímáte to tak?

Rozhodně. Miluji fotbalovou historii a stadiony. Tohle je jeden z posvátných stadionů v Evropě. Moc se na zápas těším. Hned po losu jsem byl nadšený.

Reklama