Hlavní obsah

Šulc byl za „ukradený“ gól rád. V Anglii můžeme vyhrát, věří

Na trávníku v Českých Budějovicích byl jako doma, jak by ne, když tady strávil jeden a půl sezony na hostování. V kvalifikaci na mistrovství Evropy jednadvacítek tu dal gól Albánii. Druhý mu v úterý „ukradl“ v duelu s Kosovem jemnou tečí Daniel Fila. Jako jeden z lídrů mužstva však výrazně přispěl k vítězství 3:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pavel Šulc (vlevo) a Ismet Lushaku z Kosova.

Článek
Fotogalerie

„Vůbec mi není líto, že gól připsali Danovi, moc mu ho přeju. Nastřelil jsem míč směrem na bránu, možná by šel dokonce i vedle brány. Jsem rád, že balon tečoval s byl z toho třetí gól, potvrzující naše vítězství," odpovídal s úsměvem na dotaz Sport.cz. Podílel se i na první brance, když důsledným presingem donutil kosovského gólmana k chybě, kterou využil Filip Kaloč a dílo soupeřovy zkázy dokončil Václav Sejk. Mezi těmi dvěma trefami si na nepříjemném soupeři smlsnul i Adam Gabriel, který rozhodl už první duel v Prištině.

Jednadvacítka tak vyhrála i čtvrtý kvalifikační duel v řadě a má impozantní skóre 9:0. „Každé vítězství je důležité a jsme moc rádi za dvanáct bodů ze čtyř zápasů. Potěšilo nás, že se nám podařilo dát doma tři góly. Chtěli jsme je poslat třetí trefou k zemi, což se nám podařilo, myslím, že i relativně včas. Snový začátek kvalifikace to je, že se nám povedlo vyhrát čtyřikrát za sebou, je samozřejmě příjemné. Jsme ale pořád na začátku, v listopadu nás čekají těžké zápasy v Anglii a Slovinsku. Musíme zůstat nohama na zemi a pokračovat v naší cestě," pravil dvacetiletý záložník Plzně.

Presing, přesnější zakončení a častější střelbu ze střední vzdálenosti, to po hráčích chce kouč Jan Suchopárek. „Pracujeme na tom a myslím si, že od zářijového srazu jsme zase udělali krok dopředu. Zlepšujeme se, vítězství nám dodávají sebevědomí. Teď nás čekají dva těžké venkovní zápasy. Anglie je favoritem naší skupiny, se Slovinskem jsme vyhráli doma gólem v závěru zápasu a Anglie u nich remizovala. Tahle dvě utkání hodně napoví o dalším vývoji skupiny. Ale i díky tomuto skvělému startu do kvalifikace věřím, že jsme schopni tam zvítězit," pravil zdravě sebevědomě.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Český reprezentant Adam Karabec (10) a Florian Hoxha z Kosova.

Subtilní, technický záložník prožívá výbornou sezonu. Do Viktorie Plzeň přišel už v deseti letech, tehdy ještě dělil čas mezi fotbal a florbal. V něm má dokonce mistrovský titul s 33. základní školou v Plzni. Nakonec vyhrál fotbal, ale cesta do plzeňského áčka byla trnitá. Zkoušel ho už Pavel Vrba, po něm Adrian Guĺa, ale pokaždé skončil na hostování. Prošel Jihlavou, Opavou a naposledy působil na jihu Čech, odkud si ho letos v zimě právě Guĺa stáhl, aby pomohl mužstvu probojovat se do pohárové Evropy. Slovenský kouč svoji misi v Doosan Areně nedokončil. Nový kouč Michal Bílek ale dává Šulcovi hodně prostoru. I díky tomu patří k oporám jednadvacítky.

Reklama