Hlavní obsah

Lvíčata splnila úkol. Věří si i na Anglii

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalová Lvíčata splnila úkol pro první čtyři zápasy kvalifikace ME do 21 let pro rok 2023. V úterý ve zmoklých Českých Budějovicích porazila Kosovo 3:0 a mají plný počet dvanácti bodů. Bonusem je čisté konto Matěje Kováře - 360 minut bez obdržené branky.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Čeští mladíci se radují z gólu, který dal Václav Sejk (druhý zprava).

Článek

„S cílem získat v prvních čtyřech zápasech plný počet bodů, když jsme navíc třikrát hráli doma, jsme do kvalifikace šli. S výsledky můžeme být spokojení, ale ve hře máme ještě rezervy. Především musíme zlepšit finální fázi a zakončení. Na počet šancí jsme mohli dát nejen v úterním utkání víc gólů," zůstával nohama na zemi kouč Jan Suchopárek.

První gól vstřelil Václav Sejk už po deseti minutách. „Nebyl z nejtěžších. Pavel Šulc dobře napadal gólmana, Filip Kaloč mi pak předložil míč před branku. Bylo důležité, že jsme ji vstřelili brzy," říkal spokojeně. Čtyři vítězství v řadě ho prý nepřekvapila. Když jsem viděl kvalitu našeho mužstva jak v tréninku, tak při zápasech, počítal jsem s tím, že získáme plný počet bodů. A myslím si, že můžeme vyhrát v listopadu i v Anglii, která je považována za favorita skupiny," dodal sebevědomě.

Na dvou gólech měl podíl Pavel Šulc. Před prvním napadal gólmana, který pak špatně rozehrál míč. „Vysoký presing a napadání po nás trenér Suchopárek chce. Měl jsem to za úkol společně s Vaškem Sejkem. A vyplatilo se, několikrát jsme je takhle dostali do úzkých a byly z toho dva góly," říkal spokojeně.

Před tím v pořadí třetím vypálil na bránu, ale gól mu jemnou tečí „sebral" Daniel Fila... „Samozřejmě chci dávat góly, ale není podstatné, kdo z nás se nakonec trefí. Důležité jsou tři body. A co se týká toho gólu, nemám pocit, že by mi ho sebral. Měl jsem dojem, že míč mohl jít kousek vedle brány," pravil s úsměvem. Také on je spokojený s dvanácti body ze čtyř utkání. „Čekají nás čtyři zápasy venku, v listopadu v Anglii a ve Slovinsku, takže máme na čem stavět. A ta nula vzadu je hezkou třešničkou na bodovém dortu," dodal.

Kouče a realizační tým nečeká žádný odpočinek. „Čtyři zápasy nám hodně ukázaly. Máme pořád na čem pracovat, ale tohle mužstvo má velkou energii. Chceme ze skupiny postoupit na šampionát. Od začátku sledujeme naše soupeře a připravujeme se na ně. To platí o Anglii i Slovinsku, na které se připravíme v listopadu velmi pečlivě," zdůraznil Suchopárek.

Reklama