Hlavní obsah

Slovenský kanonýr Mintál varuje: Česko není Kypr

BRATISLAVA

Slovenský fotbalový reprezentant Marek Mintál varoval po úvodní kvalifikační výhře 6:1 nad Kyprem před přílišným optimismem. Devětadvacetiletý kanonýr upozornil, že Češi, středeční soupeř Slováků v boji o postup na Euro 2008, jsou na úplně jiné úrovni než Kypřané.

Článek

"Je potřeba mít zdravé sebevědomí, ale na druhou stranu musím předem varovat před případnou přehnanou euforií. Česko určitě patří ve fotbalovém světě svou kvalitou někam úplně jinam než Kypr," řekl dnes slovenským novinářům Mintál, jenž se v sobotu zapsal mezi střelce dvakrát.

Jeho hodnocení síly soupeře však neznamená, že by se svěřenci trenéra Dušana Galise před utkáním na Tehelném poli Čechů báli. Naopak, po odchodu Pavla Nedvěda a Karla Poborského či zraněních Vladimíra Šmicra a Milana Baroše cítí Slováci proti svému bývalému federálnímu partnerovi šanci.

"Každé mužstvo se dá porazit, každý tým někdy prohraje. My máme ve středu výhodu domácího trávníku, takže by bylo dobré, kdybychom vyhráli," přál si ofenzivní středopolař z Norimberku.

I když od rozdělení společného státu uplynulo již téměř čtrnáct let, má zápas s Českem nejen pro Mintála stále zvláštní příchuť. "Myslím si, že nejen pro mě, ale i pro všechny lidi na Slovensku je hrát proti Česku vždy něco výjimečného," dodal dvojnásobný slovenský Fotbalista roku.

Reklama

Související témata: