Hlavní obsah

Jako malý zbožňoval Beckhama, ve Wembley ho posílí loupeže ze Sevilly a Marseille

Praha/Londýn

Nejdřív Anglie ve Wembley, potom doma Brazílie. Fotbaloví reprezentanti se těší na zápasy, jaké se hrají nejspíš jednou za kariéru. „Všichni je tak vnímáme. Premier League je jedním z vrcholů klubové úrovně. Navíc když jsem vyrůstal, zbožňoval jsem Davida Bechkama. A o Brazílii není třeba ani mluvit. Je úžasné, že se po dlouhých letech podařilo domluvit takový zápas,“ usmívá se záložník David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Kvalifikaci mistrovství Evropy zahájí národní tým hned nejtěžším zápasem. Pátečním duelem ve Wembley proti Anglii.

„Jakýkoliv bod bude dobrý," uvědomuje si David Pavelka.

TK Jaroslava Šilhavého před kvalifikací na Euro 2020

Reuters

Předem však nic nevzdává. Pro posílení sebevědomí si turecký legionář ponese na hřiště především dva zážitky, kdy už stál proti obrovským favoritům, ale jeho tým uspěl.

Oba se váží k jeho působení v Liberci. V roce 2013 hrál Slovan v Evropské lize v Seville, a právě díky Pavelkovu sólu přes celé hřiště a parádní trefě tam uhrál senzační remízu 1:1. O dva roky později pak Liberec dokonce zvítězil 1:0 v Marseille.

Také Slavia ukázala, že cesta vždycky je

„Sevillu i Marseille jsme vykradli, přestože jsme se tam celý zápas bránili. Někdy je síla soupeře taková, že vás k ničemu nepustí. Také Slavia ale postupem přes Sevillu zrovna minulý týden ukázala, že cesta vždycky je. Ne vždy musí prognózy platit," poukazuje hráč Kasimpasy.

Trénink české fotbalové reprezentace ve Wembley

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reprezentace se ve Wembley musí vytasit s nouzovou eventualitou. Zraněného Bořka Dočkala nahradí málo rozehraný Vladimír Darida.

„Doufali jsme, že bude Bořek v pořádku, své vůdčí role se v reprezentaci ujal velice statečně. Museli jsme se však během srazu zaměřit i na jiné varianty. Jednou z mála náhrad je právě Vláďa Darida. Velice zkušený fotbalista, který v poslední době doplácel na zranění. V jeho případě by neměl být problém," věří Pavelka.

Reklama

Související témata: