Hlavní obsah

Výhra nad Litvou? Končíš! Srbové propustili trenéra fotbalistů Krstajiče

Praha

Ani první vítězství ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy nezachránilo ve funkci Mladena Krstajiče a kouč srbské fotbalové reprezentace byl odvolán. Důvodem byl hlavně předchozí debakl 0:5 na Ukrajině, v pondělí Srbové zakončili kvalifikační blok výhrou 4:1 nad Litvou.

Foto: Profimedia.cz

Ani první vítězství ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy nezachránilo ve funkci Mladena Krstajiče.

Článek

Kandidátem na uvolněný post je podle srbských médií Ljubiša Tumbakovič, který do minulého týdne vedl Černou Horu. Před utkáním s Českou republikou ale odmítl být na lavičce v pátečním zápase s Kosovem, jehož samostatnost jeho vlast neuznává, a svaz jej odvolal.

Pětačtyřicetiletý bývalý obránce Krstajič byl jmenován koučem národního mužstva v říjnu 2017 po nečekaném odvolání Slavoljuba Muslina, pod nímž se tým kvalifikoval s přehledem na mistrovství světa.

Krstajič přitom do té doby neměl žádné trenérské zkušenosti. Pro Srby turnaj v Rusku skončil po základní skupině.

Srbsko je mimo postupová místa

Ani v rozehraných bojích o Euro teď nemají dobrou pozici a aktuálně jsou mimo dvě postupová místa. Ve skupině B jsou se čtyřmi body až třetí se šestibodovou ztrátou na vedoucí Ukrajinu a o skóre za Lucemburskem, byť mají oproti nim zápas k dobru.

Za nimi jsou navíc mistři Evropy a čerství vítězové Evropské ligy Portugalci, kteří odehráli ještě o utkání méně a na jejichž hřišti srbský tým na úvod kvalifikačních bojů uhrál bod za remízu 1:1.

Reklama

Související témata: