Hlavní obsah

O vstupenky na fotbalové Euro 2020 je rekordní zájem

Praha

Evropská fotbalová unie (UEFA) registruje rekordní zájem o vstupenky na mistrovství Evropy 2020. Během prvních tří týdnů od zahájení prodeje obdržela více než 14 milionů žádostí o lístky.

Foto: Profimedia.cz

O fotbalové EURO 2020 je obrovský zájem

Článek

V první fázi, která potrvá do pátku 12. července, mohou fanoušci získat polovinu z tří milionů lístků na 51 zápasů, které půjdou do volného prodeje. Zájemci se musejí zaregistrovat na webu, šťastní majitelé získají vstupenky v následné loterii.

Fotbalové Euro 2020 bude poprvé v historii kontinentálních šampionátů hostit dvanáct měst v různých zemích po celé Evropě. Podle UEFA je zatím největší zájem o lístky v Petrohradu, Londýně a Budapešti, více než 50 procent žádostí v těchto městech si registrovali domácí fanoušci.

 Obrovský zájem o finále

Na finále ve Wembley UEFA zaznamenala už 1,3 milionu žádostí, dvě semifinálová utkání v londýnském fotbalovém chrámu přitáhla dohromady 1,5 milionu objednávek.

Druhá fáze prodeje odstartuje v prosinci poté, co bude 30. listopadu finálový turnaj rozlosován. K dispozici bude milion vstupenek pro fanoušky ze zemí, které na šampionát postoupí.

Reklama