Hlavní obsah

Trapas ve Francii! Hrála se špatná hymna, hlasatel si pletl soupeře

Paříž

Francie zdolala ve skupině H kvalifikace o fotbalové EURO 2020 Albánii 4:1. Co však poutá pozornost zahraničních médií víc než samotný výsledek, jsou udivené obličeje albánských fotbalistů a gesta frustrace jejich fanoušků, když jim v Paříži začala hrát hymna Andorry místo té jejich.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Jonathan Ikoné střílí čtvrtý gól Francie v souboji s Albánií.

Článek

Zmar pořadatelů pokračoval, když se snažili najít správnou skladbu, kvůli čemuž se začátek zápasu zdržel zhruba o deset minut. Vše podtrhl domácí hlasatel, který před druhým pokusem o řádné zahájení utkání sdělil, že se bude hrát hymna Arménie.

Realizační tým mezitím diskutoval s rozhodčími a podle různých zahraničních médií bylo ve hře, že Albánci odmítnou odehrát duel, dokud se nezahraje jejich hymna.

Mezi hráči základní sestavy albánské reprezentace byl v ten moment na hřišti také Bekim Balaj, 28letý útočník rakouského Sturmu Graz, kterého čeští fanoušci znají především z dřívějších působení ve Spartě i Slavii.

Vysoký forvard vydržel na hřišti hodinu, než jej vystřídal Sokol Cikalleshi, jenž na konci klání vstřelil jediný gól hostů. Za domácí se dvakrát trefil Kingsley Coman, po jedné brance zaznamenali Olivier Giroud a Jonathan Ikoné. Francouzi se tak radují z cenné výhry i přes absence zraněných opor - Kyliana Mbappého, Paula Pogby, Ousmane Dembelého a Aymerica Laportea.

V úterý se Francouzi utkají s Andorrou, jejíž hymnu mají díky sobotní ostudě již vyzkoušenou.

Reklama

Související témata: