Hlavní obsah

Už žádnou lehkomyslnost! Šilhavý po trestuhodné nekoncentrovanosti přemýšlí o změnách

Podgorica

Až do soboty plnili postupový plán. Porážka v Prištině ovšem české fotbalisty v kvalifikaci mistrovství Evropy odsunula z postupových příček. Večerní duel v Černé Hoře už musí národní tým zvládnout. „Tři body chceme v každém zápase, v tomto ohledu se pro nás nic nemění. Vzhledem ke ztrátě v Kosovu však nyní vítězství nutně potřebujeme a uděláme pro ně všechno,“ slibuje trenér Jaroslav Šilhavý. Zápas se hraje od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Šilhavý na lavičce národního týmu.

Článek
Fotogalerie

Říkáte, že pro výhru uděláte všechno. V čem se mužstvo musí hlavně zlepšit, aby Černou Horu porazilo?

V Kosovu mě zklamala především lehkomyslnost u inkasovaných gólů. Byla dílem trestuhodné nekoncentrovanosti. Z takových chyb se musíme poučit a neopakovat je. Výkon naprosto zdevastují, pak přijde velká kritika. Nekoncentrovaností jsme se naprosto zbytečně připravili o tři body. A jednoznačně musíme přidat také v osobních soubojích.

Každý hráč se s velkou kritikou v médiích a na sociálních sítích vyrovnává po svém. Jak si ji bere zkušený trenér?

Není čas přemýšlet, jak o nás kdo píše. Vážně to nevím. Nečtu média, sociální sítě, nekoukám na televizi. Soustředím se jen na analýzu zápasu, který jsme odehráli v sobotu. Co jsme udělali dobře, co špatně. Koncentruji a připravuji se na další zápas.

Trénink české reprezentace v Černé Hoře

Pavel Dosadil, <a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Kosovo jste nezvládli, plánujete tedy změny v sestavě?

Čekali jsme ještě na pondělní trénink. Každopádně je možné, že k nějaké změně dojde.

Máte k dispozici i Patrika Schicka, který se nechal po hodině hry vystřídat?

Patrik normálně trénoval, k zápasu bude připravený. V Kosovu ho braly křeče, o stažení si řekl sám. Původně jsme měli připravené jiné střídání, ale Patrik musel dolů, nedalo se nic dělat.

Bude Černá Hora jiným soupeřem než Kosovo, které se i doma hodně spoléhalo na brejky?

Nemyslím si. Mezi oběma soupeři není velký rozdíl, hráče mají typologicky dost podobné. Také Černohorci spoléhají na zisk míče a rychlé protiútoky. Je otázka, v jakém rozestavení nastoupí, zda s dvěma útočníky Mugošou a Bečirajem, nebo zpevní střed pole. Každopádně očekávám, že budou hrát na brejky.

Mugoša je podobně urostlý útočník jako kosovský Muriqi, který mužstvu činil obrovské problémy. Co si počnete s dalším kolohnátem?

Přípravou na něj byl sám o sobě Muriqi, bránění si už kluci vyzkoušeli. Tak věřím, že teď se zlepší...

Sázkaři věří Čechům podobně jako před Kosovem
Reprezentaci čeká balkánský reparát. Pokud chtějí fotbalisté pomýšlet na EURO 2020, musí Černou Horu porazit. Situace se ale zdála jasná i před duelem v Kosovu, který dopadl neslavně. „U nás tipovalo 91 % sázkařů vítězství českého výběru. Příliš pochybností na tiketech vidět nebylo. A sázkaři jsou věrní fanoušci i teď, když jich na výhru sází stejné procento,“ srovnává Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. „Snad už jsme se poučili, že na temperamentní země z jihovýchodu Evropy jen papírové předpoklady a profesorský přístup nestačí,“ dodává. Kurz na výhru České republiky vypsali bookmakeři na hodnotě 2,14:1, výhra domácí Černé Hory je v nabídce v kurzu 3,74:1. „K optimismu svádí i červnové jasné vítězství našich nad Černohorci v poměru 3:0,“ přidává Urbanec.

Reklama

Související témata: