Hlavní obsah

Ronaldův koncert. Soupeře sestřelil čtyřmi góly a překonal rekord

Vilnius/Praha

Jednoznačná záležitost. Portugalsko ve Vilniusu potvrdilo roli favorita a v kvalifikačním duelu o Euro 2020 zvítězilo poměrem 5:1 nad Litvou. Čtyři góly zaznamenala hvězda hostující reprezentace Cristiano Ronaldo. Čtyřiatřicetiletý fotbalista dosáhl na úctyhodnou metu 93 gólů v mezistátních zápasech. V bojích o účast na evropských šampionátech dal už 25 branek, čímž o dva góly překonal dosavadní rekord Ira Robbieho Keanea.

Foto: Mindaugas Kulbis, ČTK/AP

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo oslavuje čtvrtý gól proti Litvě v kvalifikačním utkání o Euro 2020.

Článek

Mistr Evropy z roku 2016 Ronaldo znovu dokázal, že je jedním z nejlepších fotbalistů, který kdy pobíhal po zelených pažitech. Skóre reprezentačního utkání s Litvou otevřel pokutovým kopem už v 7. minutě střetnutí.

Litva sice stihla do poločasu vyrovnat, ve druhém dějství ji ale nezastavitelný kapitán Juventusu definitivně srazil na kolena gólovým uragánem. Do závěrečného hvizdu stihl rozvlnit síť ještě třikrát.  Pro Ronalda to byl už osmý hattrick v portugalském dresu a druhý čtyřgólový zápas.

"Prožívám skvělé období, ale to samé platí o celém týmu. Jsem spokojený a užívám si to, ne kvůli gólům, ale spíš kvůli tomu, na jaké úrovni poslední roky hrajeme," uvedl po úterní výhře 5:1 ve Vilniusu Ronaldo, který v roce 2016 ovládl s národním týmem evropský šampionát ve Francii.

Ronaldovi v historických tabulkách patří první místo mezi evropskými střelci. V celosvětovém měřítku okupuje druhou pozici. Na překonání nejlepšího střelce všech dob Íránce Aliho Daeího chybí Ronaldovi 16 branek. Daeí ve 149 reprezentačních startech vsítil 109 gólů.

Portugalsku patří ve skupině B druhá příčka za Ukrajinou. Tým kolem Ronalda ztrácí na první místo 5 bodů, ale má zápas k dobru. Na reprezentanty z Pyrenejského poloostrova se zezadu tlačí výběr Srbska, který má o bod méně. Stejně jako Ukrajina má ale odehráno o duel víc.

Reklama

Související témata: