Hlavní obsah

Reprezentace na EURO 2020 je. Kdy začne předprodej vstupenek pro české fanoušky?

Národní tým už jistotu postupu má. Řada teď přichází na jeho příznivce. Čeští fanoušci si už brzy budou moci pořídit vstupenky na zápasy fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy 2020. Předprodej začne ve středu 4. prosince a potrvá přesně dva týdny. Největší šanci na získání lístků budou mít členové oficiálního Fanklubu fotbalové reprezentace. Infromaci zveřejnila Fotbalová asociace České republiky (FAČR).

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Český tým v nových venkovních dresech před zápasem v Bulharsku.

Článek

Evropská fotbalová unie (UEFA) zveřejní všechny podrobnosti a důležité informace k předprodeji v sobotu 30. listopadu dopoledne. Dílčí informace publikuje už v těchto dnech na internetové stránce euro2020.com/tickets.

Přesné ceny vstupenek, počty dostupných lístků a další podrobnosti pro české fanoušky tedy budou známé až po losu, který je na programu rovněž v sobotu 30. listopadu v Bukurešti. Až tehdy se totiž česká reprezentace dozví, proti jakým soupeřům a hlavně na jakých stadionech bude hrát.

Jak se stát členem oficiálního Fanklubu

"Největší šanci na získání vstupenek budou mít členové oficiálního Fanklubu fotbalové reprezentace, což je způsob prodeje, který prosazuje UEFA a je běžný i u většiny dalších týmů. Fotbalová asociace České republiky (FAČR) navíc už od založení Fanklubu deklarovala, že členové budou mít výhody při nákupu vstupenek na utkání reprezentace," poukazuje FAČR.

Stát se členem oficiálního Fanklubu může každý fanoušek na internetových stránkách fanklubrepre.cz.

Členové Fanklubu, kteří budou mít zájem o vstupenky, získají unikátní přístupový kód. Samotný prodej vstupenek už totiž bude probíhat přes internetové stránky UEFA (euro2020.com/tickets), nikoliv přes FAČR nebo Fanklub.

Kde a kdy se koná EURO 2020

Šampionát poprvé v historii mělo hostit dvanáct měst v různých zemích kontinentu. Hrát se mělo v Amsterdamu, Baku, Bilbau, Budapešti, Bukurešti, Dublinu, Glasgow, Kodani, Londýně, Mnichově, Petrohradu a Římě, od 12. června do 12. července.

Letošní evropský šampionát se ale vzhledem k pandemii koronaviru konat nebude. Předseda UEFA Aleksander Čeferin oznámil, že se EURO odkládá o rok a uskuteční se v letě 2021. Zároveň fotbalové Evropě zvěstoval, že UEFA rozhodla, že druhý ročník Liga národů plánovaný na příští rok bude zrušen úplně.

Reklama