Hlavní obsah

Ohlídá je Lochneska? Fotbalisté budou mít základnu ve Skotsku

Upřímně si oddechli. Největší hrozba se nenaplnila, kočování mezi Římem a Baku je minulo. Českým fotbalistům při losu EURO 2020 připadla v Bukurešti skupina D. Úvodní dva zápasy s postupujícím z baráže a s Chorvatskem odehraje národní tým v Glasgow, třetí s Anglií pak v Londýně. Los tedy nalinkoval i logistiku reprezentace. Ubytování a tréninkovou základnu si zabukují ve Skotsku, odkud se na závěrečný duel do Londýna vypraví na otočku.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Los EURO 2020 proběhl v Bukurešti.

Článek

Klidně se svěří i obávané Lochnesské příšeře, jen když nemusejí tři tisíce kilometrů daleko do Baku!

„Myslím, že města jsou přijatelná. Ne jako Baku, kam se cestuje hrozně dlouho. Wembley a Hampden Park jsou kousek od sebe," mluví všem ostatním z duše mladý záložník Alex Král.

„Pro český tým je Londýn a Glasgow ideální v tom, že tam nebude moc cestování. Zvlášť, když první dva zápasy se hrají v Glasgow, což je dobrá zpráva, protože nemusíme cestovat tam a zpátky," zdůrazňuje praktickou stránku Martin Malík, předseda FAČR.

„Samozřejmě, zejména Anglie patří k dražším zemím, takže ekonomicky se takový los projeví negativně, ale to je v tuto chvíli vedlejší. Důležitý je komfort pro tým," ujišťuje předseda asociace.

Darida vítá i sled zápasů

Také na ostrovní skupinu se Češi připravili předem.

„Základnu asi zvolíme ve Skotsku. Podrobnosti zatím neznám, ale manažer Libor Sionko a vedoucí týmu Tomáš Pata tam už byli na inspekci. Ubytování si chceme zabukovat co nejdříve, aby nám ho někdo neobsadil," usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý.

„Myslím, že obě destinace jsou skvělé pro fanoušky a věřím, že nás přijedou podpořit. Samozřejmě, pokud by postoupili Skotové, tak bychom hráli proti dvěma domácím týmům, ale takový už je systém mistrovství," přemítá kapitán Marek Suchý.

„Myslím, že jsou dobře nalosované i samotné zápasy. První utkání hrajeme s postupujícím z Ligy národů, pak Chorvatsko a na závěr Anglie. Když dobře začneme prvním zápasem, tak nás může nakopnout a budeme chtít určitě bojovat o postup ze skupiny," přidává se jeho zástupce Vladimír Darida.

Celé mužstvo se každopádně těší už teď.

„Sotva jsme vstřebali samotný postup, tak se připravujeme na závěrečný turnaj. Je pro nás všechny čest být součástí šampionátu a věřím, že budeme dobře připraveni," slibuje trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: