Hlavní obsah

Podle Čeferina by fotbalové Euro mohlo hostit méně zemí

Praha

Předseda Evropské fotbalové unie Aleksander Čeferin nepochybuje o tom, že se odložené mistrovství Evropy 2020 uskuteční příští léto, přestože se na kontinentu opět zhoršuje situace s onemocněním covid-19. Slovinský funkcionář připustil, že by turnaj mohlo hostit méně než plánovaných dvanáct zemí.

Foto: Profimedia.cz

Předseda Evropské fotbalové unie Aleksander Čeferin

Článek

Šampionát, kam postoupila i česká reprezentace, byl kvůli koronavirové pandemii z letošního roku přeložený na 11. června až 11. července 2021. I ohledně tohoto termínu však panuje nejistota.

"Koronavirová situace nás stále znepokojuje, ale jsme si absolutně jistí, že se Euro bude hrát," řekl Čeferin v rozhovoru pro španělskou televizi Movistar plus.

Výroční mistrovství Evropy se poprvé v historii má uskutečnit ve dvanácti městech a dvanácti zemích po celém kontinentu. Od tohoto plánu však UEFA možná upustí.

"Místo dvanácti zemí by Euro mohlo být v jedenácti, osmi, pěti nebo jedné zemi," konstatoval Čeferin, podle něhož zatím není možné říct, zda se utkání budou hrát bez diváků nebo s omezeným počtem fanoušků na stadionech.

Reklama

Související témata: