Hlavní obsah

Barvu lipové ratolesti střídá klasická bílá. Reprezentace vyrazí na EURO s novými dresy

Aktualizováno

Trika v barvě lipové ratolesti vzbudila před časem velký poprask. Česká fotbalová reprezentace teď představila novou venkovní variantu dresu. Sada je v bílé barvě, se kterou vyrazí i na červnové EURO. Národní tým tak bude v následujících měsících nastupovat buď v domácí červené sadě, kterou představil loni na podzim, anebo právě v nové venkovní bílé.

Fotbalová reprezentace má nové venkovní dresyVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Netradičním lipovým dresům odzvonilo. Souček a spol. budou střídat červenou sadu s bílou.

„Červené dresy mají u hráčů i fanoušků úspěch. Věřím, že stejně pozitivní reakce vyvolá i bílá varianta. Po odložení mistrovství Evropy jsme s Pumou řešili různé varianty a detaily, jak by dresy pro zápasy na hřištích soupeřů měly vypadat. Výsledek se mi líbí a těším se, až v nich reprezentace vyběhne k zápasům na EURO," říká předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Nové venkovní dresy fotbalové reprezentace. Proč mají netradiční barvu?

Sport.cz, FAČR

Reprezentace bude v nových bílých dresech nastupovat v následujících dvou letech. Odehraje v nich tedy odložené EURO a kvalifikaci o postup na mistrovství světa.

„Navazujeme na loňské představení domácích dresů v červeném provedení a před blížícím se EURO přicházíme i s novou venkovní sadou. Přestože je to již 25 let, stále máme v živé paměti vzpomínky na EURO 1996 v Anglii, kde český tým dosáhl na stříbrné medaile. Přáli bychom si, aby při letošním návratu národního týmu na Britské ostrovy byla tato barevná kombinace podobně úspěšná," říká Miloslav Ptáček, Teamsport manažer firmy pro Českou republiku a Slovensko.

Nová venkovní sada dresů navazuje svým jednoduchý pojetím na domácí červenou variantu. Bílou barvu decentně doplňují červené a modré prvky a také logo národního týmu. Puma zároveň představila i nové venkovní sady pro italskou, švýcarskou a rakouskou reprezentaci, které také obléká.

„Vždycky říkám, že pro mě je nejdůležitější, abychom v dresech byli úspěšní. Podstatné tedy je, aby se v nich dobře cítili hráči. Použité materiály i výsledný design tuto podmínku splňují. Zároveň bych moc chtěl, aby se dresy líbily i fanouškům," poznamenává trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

A obránce Jan Bořil dodaává „Nový dres jsem měl na sobě při focení a podle mě se povedl. Pozitivní reakce jsem zaznamenal i od spoluhráčů, takže si myslím, že si ho oblíbíme. Hlavně ale doufám, že nám na mistrovství Evropy přinese štěstí a že v něm dosáhneme na nějaký týmový úspěch."

Nové venkovní dresy bude možné zakoupit ve vybraných prodejnách a také na webu výrobce.

Reklama