Hlavní obsah

Spletl si sport? Anglický reprezentant předvedl brutální zákrok jako v NHL

Middlesbrough/Praha

Takové věci na trávník nepatří. Přátelské reprezentační utkání před blížícím se EURO mezi Anglií a Rakouskem přineslo jeden hodně nefotbalový moment. Obránce Aston Villy Tyrone Mings ve středu na stadionu Middlesbrough předvedl něco, co by i v hokeji bylo klasifikováno jako faul. Arbitři utkání počínání osmadvacetiletého reprezentanta vůbec nezaznamenali a on tak vyvázl zcela bez trestu.

Foto: Peter Powell, Reuters

Kapitán anglické fotbalové reprezentace Harry Kane sleduje rakouského brankáře Daniela Bachmanna.

Článek

Svěřenci kouče Garetha Southgatea zaznamenali v úterý nad Rakouskem vítězství v poměru 1:0. Během duelu bylo k vidění několik ostřejších situací. Po konci utkání se mezi fanoušky hodně diskutovalo také o agresivním zákroku obránce Mingse.

Útočník hostů Sasa Kalajdzic si nabíhal na případný centr jednoho ze svých spoluhráčů, když v tom Mings náhle změnil směr běhu a třiadvacetiletého fotbalistu Stuttgartu ramenem nekompromisně sestřelil na zem.

Na utkání nebyl k dispozici systém VAR a sudí na hřišti situaci vůbec nezaznamenali, takže z toho Mings nakonec vyšel zcela nepotrestán. Kalajdzic se ke štěstí hostů ze všeho nakonec oklepal a surový útok na hlavu pro něj neměl vážnější následky.

Angličané vstoupí do evropského šampionátu utkáním proti Chorvatsku, které je na programu už 13. června. O postup ze skupiny poté budou bojovat postupně proti reprezentacím Skotska a Česka.

Reklama

Související témata: