Hlavní obsah

Ať nás Mancini chválí dál, přeje si Šilhavý před duelem s Italy. Na Hložka počká

Valles

Přípravný duel v Itálii je pro fotbalovou reprezentaci předposlední prověrkou před odletem na EURO. Žádné experimenty a velké protáčení kádru ovšem nečekejte. Realizační tým už hodlá především pilovat poslední detaily v základní sestavě. „Jde o náš první zápas na soustředění v přípravě před šampionátem, hodně důležitý. Itálie je velice silný soupeř, věřím, že nás dokonale prověří. Aspoň si uděláme obrázek, kdo jak z hráčů na tom je,“ vzkázal z Jižního Tyrolska trenér Jaroslav Šilhavý.

Snad proti Italům dostojíme slovům chvály trenéra Manciniho, věří Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Italský trenér Mancini vyjádřil k české reprezentaci velký respekt, chválí především ofenzívu. Budete schopní mu útočnou sílu předvést?

Pochvala od takové osobnosti se pochopitelně příjemně poslouchá. Výkon na hřišti ukáže, jestli jeho slova potvrdíme. Věřím, že jo, že tady zanecháme dobrý dojem. Už jsme si to vyzkoušeli s Belgií (1:1), kdy nás chválil její kouč Martínez. Snad se chvála zopakuje i v Itálii.

V pátek večer hrajete v Boloni, pak ještě v úterý v Praze s Albánií. Berete přípravné duely jako sehrávání vyvolených, nebo spíš zkoušku pro ostatní?

Byť jde o přípravu, utkání bereme prestižně. Kdo nastoupí, může se předvést. Všechno už spíš spěje k samotnému šampionátu, od březnové kvalifikace jsme nebyli pohromadě. Větší část zápasu odehraje předpokládaná sestava. Závěr sezony byl složitý, dohrávalo se hodně utkání... Vše směřuje k prvnímu zápasu ve Skotsku.

Větší konkurence v týmu, to bude naše plus, věří kapitán Vladimír Darida

Sport.cz, FAČR

Máte posty, nad kterými ještě váháte?

Základ je z kvalifikace i Ligy národů, hráče známe. Otazníky nějaké jsou, ale posty neřeknu. Nikdo nemá místo pod palcem, když se nám někdo nebude zdát, máme tady 23 hráčů do pole a tři brankáře. Tedy dostatečný počet, abychom na dané místo vybrali správného...

Jakub Jankto bude chtít na ME navázat na povedou sezonu v dresu Sampdorie

Sport.cz, FAČR

Jaká je situace mladého útočníka Hložka, který kvůli zranění kyčli během soustředění pouze rehabilituje?

Věděli jsme, že Adam přichází s lehkým zdravotním problémem. Domluvili jsme se proto s doktory, že by měl celý týden absolvovat mimo tým. Uvidíme o víkendu, jestli bude nachystaný na Albánii. Jde o to, aby byl připravený na samotné EURO.

Čelůstka a Holeš jsou v pořádku?

Oba jsou k dispozici. Ondra nastoupil od začátku soustředění bez omezení. Holeš měl dva dny omezenější režim, teď už se také připojil. Domluvíme se před zápasem, jak na tom bude.

Reklama

Související témata: