Hlavní obsah

Španělsko - Portugalsko 0:0Portugalští fotbalisté před obhajobou na ME hráli se Španělskem bez branek

Aktualizováno

Fotbalisté Španělska remizovali v domácím přípravném utkání před mistrovstvím Evropy 0:0 s Portugalskem, které bude na šampionátu obhajovat titul. Největší šanci zápasu měl v nastavení druhého poločasu Álvaro Morata, ale při úniku trefil jen břevno. Oba týmy si zopakovaly výsledek z posledního vzájemného přátelském duelu z loňského října.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo a Španěl Alvaro Morata po přípravném duelu před EURO.

Článek

Portugalci sice v utkání neměli tak často míč na svých kopačkách, přesto se ve 23. minutě prosadili zásluhou Fonteho. Jeho gól však nebyl uznán kvůli útočnému faulu.

Domácí svěřenci Luise Enriqueho ještě v první půli odpověděli nebezpečnou hlavičkou Torrese, největší šance si však vypracovali až po přestávce. Nejprve mohl udeřit Sarrabia, který ve velké šanci před odkrytou brankou překopl. Minutu před koncem vychytal Kokeho střílený centr pohotový brankář Patricio. Největší příležitost měl v nastaveném čase Morata, ale při úniku trefil jen břevno.

Španělsko čeká ještě před Eurem 8. června duel s Litvou, Portugalce vyzve o den později v generálce Izrael.

Finsko poslední test nezvládlo

Branku nevstřelili ani hráči Finska, kteří nezvládli poslední test přes svou historickou premiérou na mistrovství Evropy a prohráli doma s Estonskem 0:1. O jedinou trefu se postaral v 59. minutě z penalty Rauno Sappinen.

Foto: Jonas Ekstromer/tt, Reuters

Finský kouč Markku Kanerva.

Skandinávský celek prohrál třetí zápas za sebou a v letošním roce ještě ani jednou z pěti utkání nezvítězil. Zároveň vyšel po předchozí porážce v přípravě se Švédskem (0:2) znovu střelecky naprázdno. V základní skupině B na Euru Finové narazí na Dánsko, Rusko a Belgii.

Výrazně lépe si vedl jiný účastník ME Severní Makedonie, která zdolala Kazachstán jasně 4:0. Poražený tým hrál celý druhý poločas bez vyloučeného Mužikova.

Maďaři porazili díky brance Schäfera 1:0 Kypr. Zvýšit náskok mohl v závěru z pokutového kopu Nikolics, ale vychytal ho gólman Neofytos. Maďary ještě čeká před ME 8. června přátelský duel s Irskem.

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím Evropy:
Severní Makedonie - Kazachstán 4:0 (1:0)
Branky: 35. Alioski z pen., 57. Tričkovski, 74. Ristovski, 76. Čurlinov. ČK: 45.+2 Mužikov (Kaz.).
Finsko - Estonsko 0:1 (0:0)
Branka: 59. Sappinen z pen.
Španělsko - Portugalsko 0:0
Maďarsko - Kypr 1:0 (1:0)
Branka: 36. Schäfer
Ostatní přípravná fotbalová utkání:
Kosovo - Malta 2:1 (1:1)
Branky: 19. a 84. Rashica - 45.+1 Dimech.
Faerské ostrovy - Island 0:1 (0:0)
Branka: 70. Anderson
Slovinsko - Gibraltar 6:0 (4:0)
Branky: 11. a 34. Šporar, 17. a 57. Iličič, 38. Mlakar, 61. Gorenc-Stankovič.

Reklama

Související témata: