Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace Španělska před EURO v problémech! Kapitán měl pozitivní test na koronavirus

Madrid/Praha

I přes přísná hygienická opatření panující ve všech týmech v přípravných zápasech před fotbalovým EURO byl kapitán španělského národního týmu Sergio Busquets pozitivně testován na koronavirus. V pátek ještě vedl svůj tým proti Portugalsku (remíza 0:0), ale v neděli už mu test vyšel pozitivně a musí do izolace.

Foto: Juan Medina, Reuters

Španělský kapitán Sergio Busquets během tréninku.

Článek

Španělská fotbalová reprezentace musí před blížícím se EURO řešit velké nepříjemnosti. Po pátečním přípravném zápase s Portugalskem, které skončilo remízou 0:0, se nakazil kapitán týmu Sergio Busquets a hrozí mu, že na turnaji zmešká klíčové duely.

Dvaatřicetiletý záložník musí nastoupit do desetidenní izolace a jeho účast na šampionátu je nejistá. Určitě zmešká úvodní zápas proti Švédsku 14. června v Seville. Ke druhému utkáni by po negativním testu již zřejmě nastoupit mohl, proti Polsku totiž Španělé hrají 19. června.

Busquetsovi spoluhráči měli testy negativní, i tak musí ti, kteří byli se záložníkem Barcelony v úzkém kontaktu, nastoupit do karantény. V ohrožení může být i Cristiano Ronaldo, který se s Busquetsem před přátelákem v Madridu objal, respektive i celý portugalský tým, kterému, podle německého deníku Bild,  hrozí dvanáctidenní karanténa.

Španěly čeká v úterý poslední přípravný zápas proti Litvě, odehraje ho však s hráči do 21 let. V případě nákazy koronavirem má trenér právo měnit na EURO sestavu. Vypadne z ní jedna z hlavních hvězd?

Reklama

Související témata: