Hlavní obsah

Obránce White nahradil v anglické nominaci na ME zraněného Alexander-Arnolda

Obránce Brightonu Ben White nahradil v anglické nominaci na fotbalové mistrovství Evropy zraněnou oporu Liverpoolu Trenta Alexander-Arnolda, který si ve středeční přípravě s Rakouskem poranil stehno a mimo hru bude zhruba šest týdnů. Informovala o tom britská média.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Brightonu Ben White

Článek

Třiadvacetiletý White figuroval v širší třiatřicetičlenné nominaci, po zúžení na 26 jmen z ní ale vypadl. Reprezentační debut si odbyl právě proti Rakušanům a v neděli nechyběl ani v dalším přípravném duelu s Rumunskem. Angličané oba zápasy vyhráli 1:0.

Svěřenci trenéra Garetha Southgatea začnou Euro 13. června s Chorvatskem. Ve skupině D je následně čekají Skotsko a Česká republika. Všechny zápasy odehraje Anglie na domácím stadionu v londýnském Wembley.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: