Hlavní obsah

Dojemné gesto od Belgičana, poslal vzkaz Eriksenovi

Petrohrad/Praha

Se soupeři z Ruska neměl slitování. Belgický gólový zabiják Romelu Lukaku udeřil hned v úvodu sobotní bitvy na EURO. Po vstřelené brance ale také ukázal, jak velké má srdce. Hvězda belgické ofenzivy totiž po gólu zamířila k teleizní kameře. Svou trefu věnovala kamarádovi a spoluhráči z Interu Milán - Christianu Eriksenovi. Dánský reprezentant zkolaboval během předchodzího duelu na evropském šampionátu proti Finsku a skončil v nenocnici.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Belgičan Romelu Lukaku posílá vzkaz svému spoluhráči vzkaz do nemocnice.

Článek
Fotogalerie

Sobotní program na šampionátu nabídl kromě fotbalových bitev i jedno pořádné drama. Těsně před koncem prvního poločasu duelu Dánska s Finskem zkolaboval dánský záložník Christian Eriksen a lékaři bojovali o jeho život. Fotbalisté na hřišti byli jako opaření, trápil je strach o kamaráda. Lékaři ale pomohli a fotbalista už byl při cestě do nemocnice při vědomí.

Rozhlasové stanici DR i dánský svazový šéf Peter Möller. "Byli jsme v kontaktu a hráči s Christianem hovořili. To je dobrá zpráva. Daří se mu dobře. Bylo pro ně důležité vědět, že je na tom dobře," uvedl Möller. Zápas se nakonec dohrál a Finsko zvítězilo 1:0.

O děsivém momentu se mluvilo i během utkání mezi Belgií a Ruskem. Ještě víc na něj dal vzpomenout belgický reprezentant Romelu Lukaku poté, co v desáté minutě otevřel skóre.

Rozeběhl se totiž k lajně před televizní kameře a zakřičel: „Chrisi, miluji tě." Parťákovi z Interu Milán tak ukázal podporu, věnoval mu svůj gól a také parádním gestem ukázal, jak velké má srdce. Získal si jím celý fotbalový svět.

,,Před zápasem jsem brečel, protože jsem měl o něj strach. Bylo těžké se soustředit. Ostatní hráče to také ovlivnilo," přiznal pak během rozhovorů po utkání, které Belgie vyhrála 3:0. ,,Četl jsem, že je mimo nebezpečí ohrožení života. Doufám v jeho brzké uzdravení. Mám radost z vítězství, ale moje myšlenky jsou právě teď s Christianem a celou jeho rodinou."

Reklama

Související témata: