Hlavní obsah

SESTAVA EURO: Češi sekundují legendám, Ronaldo lídrem historie

Nálada fanoušků nebyla před odjezdem na šampionát valná. Úvodní výhra nad Skotskem pro ně byla vítaným překvapením. Česká reprezentace se mohla opřít o dva výrazné hrdiny. Brankář Tomáš Vaclík i kanonýr Patrik Schick proto po boku hvězd figurují v ideální sestavě 1. kola skupinové fáze fotbalového EURO podle Sport.cz. Francie v ní má celkem tři zástupce, česká reprezentace a Belgie po dvou.

Foto: Sport.cz s Uefa.com

Sestava 1. kola skupin EURO podle Sport.cz:

Článek

Neprůstřelný brankář si řekl o nové angažmá, kanonýr v ráži zase trefou z půlky hřiště o titul nejhezčího gólu šampionátu. Tomáš Vaclík a Patrik Schick se zařadili do výčtu hvězd, jež po první rundě EURO září nejvíc.

Po bok Portugalce Ronalda, který se pátou účastí na finálovém turnaji a součtem 11 vstřelených gólů osamostatnil v čele historického pořadí. Nebo belgického tanku Lukakua, jenž se stejně jako Schick a Ronaldo trefil dvakrát. Rudě ďábly podržel také aktivní Meunier.

Pomůže výkon proti Skotsku k nabídkám? Tomáš Vaclík během EURO nové angažmá neřeší

Sport.cz, FAČR

Francie ve šlágru prvního kola zdolala Německo a cenu pro hráče zápasu si odnesl Pogba. Les Bleus měli pevnou obranu v čele s Varanem a Hernándezem. Skvělou formu potvrdili také Italové, třeba obránce Spinazolla. Anglie zdolala Chorvatsko díky Sterlingovi, který říká, že má Wembley na dvorku... A Nizozemci zase po bitvě s Ukrajinou velebí Dumfriese.

Sestava 1. kola skupin EURO podle Sport.cz:
Vaclík (Česko) - Spinazolla (Itálie), Varane (Francie), Hernández (Francie) - Meunier (Belgie), Dumfries (Nizozemsko), Pogba (Francie), Sterling (Anglie) - Schick (Česko), Lukaku (Belgie), Ronaldo (Portugalsko).

Reklama