Hlavní obsah

Legenda ostrouhala! Ferguson zažil ve Wembley nepříjemné překvapení

Londýn

Tohle Sir Alex Ferguson nečekal! V anglickém fotbalovém chrámu ve Wembley, kam přijel v pátek podpořit skotský národní celek, nebyl legendární fotbalový trenér vpuštěn na VIP parkoviště, píše bulvární deník The Sun. Náladu mu spravilo až samotné utkání, ve kterém jeho krajané statečně odolávali náporu Anglie a nakonec se jim podařilo po bezbrankové remíze vybojovat cenný bod.

Foto: Matt Dunham, Reuters

Sir Alex Ferguson na tribuně stadionu Wembley před utkáním Anglie - Skotsko.

Článek

Po čtyřhodinové cestě jedna z největších trenérských legend celé fotbalové historie, kterou pojí především úspěchy se slavným Manchesterem United, dojela do Londýna před anglický chrám, stadion ve Wembley. A že by na ni čekal červený koberec, to se zrovna říct nedá.

Naopak! Jeden z pracovníků ho místo na VIP parking odvelel na odlehlejší parkoviště. Devětasedmdesátiletý Ferguson vypadal hodně znepokojeně, později však už prožil příjemnější večer. Jeho milovaný národní celek dokázal remizovat s Anglií, jedním z favoritů turnaje, 0:0.

Před svým slavným angažmá u United seděl i Ferguson na lavičce skotské reprezentace. V roce 1985 totiž tragicky zemřel kouč národního celku Jock Stein, vedení se tak ujal právě Sir Alex. Na MS 1986 se dokázal s týmem kvalifikovat, po posledním místě ve skupině ale hned po šampionátu u týmu skončil.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Teď doufá v lepší výsledek Skotů na evropském šampionátu. Ti mají po senzační remíze s Anglií v "české skupině" stále šanci na postup, v posledním zápase s Chorvatskem ale musejí vyhrát, jinak se s turnajem rozloučí.

Reklama

Související témata: